Gezinsuitbreiding: Functionals presenteert het charmante zusje van Twist Glass

De Twist familie wordt steeds groter. Na Twist Glass presenteert Functionals het charmante zusje Twist Petit stalen tafel.

23 Augustus 2018

De veelzijdige stalen tafel heeft net als haar grote broer een karakteristieke gedraaide metalen basis. Voor het ontwerp heeft Functionals haar krachten opnieuw gebundeld met de Duitse ontwerper Thomas Schnur. Twist Petit is vanaf nu verkrijgbaar via Functionals.eu en het netwerk van geselecteerde resellers.

Twist Petit oogt vederlicht, maar is toch ijzersterk. Het resultaat van eindeloos experimenteren met verschillende gradaties van torderen, een eeuwenoude techniek. Ontwerper Thomas Schnur: “Twist Petit bestaat uit zes platte metalen strips die we hebben gebogen. Door deze ambachtelijke techniek oogt Twist Petit zo licht als een veertje, terwijl de tafel er ook stabieler door wordt. De wetenschappelijke term voor deze techniek is ‘stabiliteit door torsie’.

Bochten die blijven boeien

Twist Petit is een charmante aanwinst voor iedere ruimte. Van foyer tot slaapkamer. En van kantoor tot woonkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos. De tafel bestaat volledig uit staal en is daarmee de definitie van duurzaam. Simon van Esch, oprichter van Functionals, is trots op het nieuwste Twist familielid: “De bochten van Twist blijven boeien en inspireren ons om de Twist familie te laten groeien.”

Kleuren

Twist Petit is verkrijgbaar in black, dark grey en clear white.

Adviesprijs

Twist Petit: € 179,- incl. btw