string(1) "p"

Een inspirerende thuiswerkplek inrichten

Een fijne thuiswerkplek is essentieel om productief thuis te werken. Een voordeel aan thuiswerken is dat je deze plek naar jouw eigen wensen kunt inrichten!

De basis voor jouw werkplek

Een bureau, bureaustoel en goede verlichting zijn key om een plek in je eigen huis om te toveren tot een thuiswerkplek.

Kies een vaste werkplek in je huis
Door één vaste werkplek in huis te kiezen kan dit veel bijdrage aan jouw productiviteit. Kies een plek waar je je volledig kunt concentreren en niet wordt afgeleid door het thuisleven. Dit kan een aparte ruimte zijn, maar als je deze luxe niet hebt kun je er voor kiezen om een extra werkplek te creëren in bijv. je woon- of slaapkamer. Zo maak je nuttig gebruik van alle ruimte die je hebt.

De essentials voor een thuiswerkplek
Zorg dat je een goede bureautafel, bureaustoel en zithouding hebt, zodat je na een lange thuiswerk dag geen klachten krijgt als rug- en nekpijn. Een bureau moet niet alleen functioneel zijn, maar ook comfortabel en het liefst binnen de sfeer van je huidige interieur. Woodville heeft bureautafels in verschillende stijlen, die volledig op maat aangepast kunnen worden. Heb je specifieke eisen waar je bureautafel aan moet voldoen zoals een kabelgoot in je bureau of een bijzonder maatwerk voor jouw werkplek? Neem gerust contact met ons op en wij kijken naar de mogelijkheden.

Een thuiswerkplek met goede verlichting inrichten
De ideale werkplek heeft genoeg natuurlijk licht. Zorg voor voldoende daglicht, zet je bureau daarom niet te ver van het raam. Natuurlijk licht werkt het beste om productief aan de slag te gaan aan je thuiswerkplek, mocht je huis donker zijn omdat je niet zo’n grote raampartijen hebt? Investeer dan in goede verlichting: minimaal een centrale lamp voor de basisverlichting en een bureaulamp voor functionele verlichting van de ruimte, zo kun je alsnog lekker aan het werk.

Opgeruimd aan de slag

De meeste mensen vinden het prettig om te werken in een opgeruimde werkplek. Dit creëert rust, zowel letterlijk als figuurlijk. Rust in je huis geeft rust in je hoofd.

Heb jij moeite om het geordend te houden? Liggen documenten over het hele bureau bezaaid? Zorg ervoor dat je dingen op een vaste plek legt, zo hoef je nooit meer te zoeken. Leg de dagelijkse dingen zoals een agenda of planner op het bureau neer en spullen die je minder vaak gebruikt kun je kwijt een kast of op een wandplank. Gebruik slimme opbergers zoals dozen, manden en mapjes om jouw prulletjes en spulletjes te bewaren.

Maatwerk opbergmeubel
Een mooie ladekast of -blok, een grote boekenkast, of eindeloze wandplanken waar je spullen kunt stallen. Kies datgene wat bij jouw ruimte en jouw stijl past. Vind je het soms lastig om een meubel te vinden wat aan al jouw eisen voldoet, overweeg dan maatwerk; zo kun je precies dat ene meubel maken wat perfect in jouw interieur inrichting past!

Praktisch én een prettige thuiswerkplek inrichten

Een werkplek moet natuurlijk praktisch zijn en werken maar een fijne plek waar je je goed voelt draagt ook veel bij aan jouw productiviteit. Besteed dus ook een beetje tijd aan de aankleding van jouw werkplek.

Inspireer jezelf met beelden
Op je werkplek maak je veel tijd door, zeker als je met regelmaat gaat thuiswerken, een fijne plek creëren is dan absoluut de moeite waard. Dus maak niet alleen werk van de productiviteit maar ook de aankleding is van belang. Inspireer jezelf door je te omringen met mooie inspiratiebeelden. Maak bijvoorbeeld een moodboard op de wand of een wandcollage met goals die je wilt bereiken. Maak de plek ‘eigen’ door een paar leuke foto’s van herinneringen een wandplank te plaatsen, zo kun je af en toe weg dromen.

Een thuiswerkplek inrichten met planten

Geef je werkplek kleur met groene collega vriendjes: planten. Niet alleen een gezellige toevoeging aan je werkomgeving, ze dragen ook bij aan de productiviteit. Planten zorgen namelijk voor zuurstof, zuiveren de lucht, reduceren stress en vergroten je concentratie! Alleen maar pluspunten voor deze groene buddy. Benieuwd naar welke planten bij jouw passen? Plantsome heeft hier een super tool voor!

Het zal even wennen zijn: geen dresscode, geen reistijd en je eigen tijd moeten indelen. Hopelijk hebben deze tips je iets meer inzicht gegeven over hoe jij een productief bezig kunt zijn op jouw eigen thuiswerkplek.Het zal even wennen zijn: geen dresscode, geen reistijd en je eigen tijd moeten indelen.