string(1) "p"

De perfecte styling van de kersttafel

Creëer op eenvoudige wijze een perfect gestylde kersttafel waar iedereen van zal smullen! Lees verder voor de tips en inspiratie beelden.

De mooiste (stressvolste) tijd van het jaar 

Het is alweer bijna zover, de mooiste tijd van het jaar komt eraan! Voor veel mensen kan de aanloop naar kerst een stressvolle periode zijn. In de dagen voor Kerstmis is iedereen druk doende met het in huis halen van de boodschappen voor de meest culinaire hoogstandjes die ze ooit gemaakt hebben. En alsof dat niet genoeg is, moet je ook nog eens nadenken over de styling van de kersttafel.

Heel begrijpelijk dat je hoofd daar niet naar staat en daarom heeft Woodville wat tips en beelden voor je op een rijtje gezet. Hiermee creëer je op eenvoudige wijze een perfect gestylde kersttafel waar iedereen van zal smullen.

First thing first: het aantal gasten

Is het kerstdiner dit jaar bij jou thuis? Dan is een mooi versierde kersttafel natuurlijk wel zo leuk. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je begint met het stylen. Bedenk eerst hoeveel gasten er komen. Dit heeft namelijk invloed op de tafelindeling, hoeveel ruimte je hebt om je eten te presenteren maar ook hoeveel ruimte er over is voor decoratie.

Kies de stijl voor jouw kersttafel

Bepaal in welke stijl je jouw tafel wilt aankleden. Kies voor een kleurenschema of een thema. Houdt hierbij rekening met de styling van de rest van je interieur. Heb jij een kerstboom in bepaalde kleurstelling? Neem deze kleuren dan mee in je tafelaankleding. Werk je liever binnen een bepaald thema? Bijvoorbeeld het thema glamour; ga dan voor goud, zilver, glitter en mooie glanzende materialen als een gouden bestek en satijn en zijden tafellopers. Kies dus voor een kleurenschema of thema en dit zorgt voor de basis van jouw kersttafel styling.

De basis van de kersttafel

Kies als basis van je tafel een tafelloper of tafelkleed om je tafel (deels) mee te bedekken. Of ga voor één of meerdere tafellopers op de kersttafel, dit zorgt voor een mooi contrast met de ondergrond van je tafel. Vervolgens kun je de tafel aankleden met natuurlijke producten zoals eucalyptus bladeren, dennenappels of kersttakken.

Servies

Bij een mooi gedekte tafel hoort natuurlijk het servies! Nu hoef je heus geen compleet nieuw servies aan te schaffen, maar je kunt bijvoorbeeld wel kiezen voor een aantal opvallende items om je tafel mee te laten shinen. Neem eens een kijkje in de kringloopwinkel, hier vind je de leukste dingen voor een prikkie. Maak gebruik van verschillende serviezen op één tafel om het iets spannender te maken. Zoek kleuren die binnen jouw thema of kleurenschema passen en maak bijzondere combinaties van bijvoorbeeld een rond keramieken bord en een houten onderbord. Door deze afwisseling is je tafeldekking minder stijfjes.

Styling van jouw kersttafel: Wees origineel en creatief

Met kerst mag je uitpakken. Doe dat vooral ook want niets is te gek! Je hebt vast nog wat decoratie zoals kerstballen, lichtjes of andere decoratie over, gebruik dit om je tafel mee aan te kleden. Tot slot wil ik je graag nog meegeven dat je vooral niet moet vergeten om te genieten van het samenzijn met vrienden, familie, kennissen of buren, want dát is waar Kerst echt om draait!