Terugkeer van de geliefde Fritz Hansen N02™ Recycle stoel

De geliefde N02™ Recycle stoel maakt zijn terugkeer met een uitgebreider scala aan nieuwe kenmerken.

22 Maart 2021

Deze veelzijdige en stapelbare stoel werd ontworpen in samenwerking met de Japanse designstudio Nendo en is gemaakt van huishoudelijk plastic afval dat werd verwerkt en geu?pcycled in Centraal-Europa.

De vernieuwde stoel heeft een enorme functionele veelzijdigheid en heeft daarnaast een onderstel dat beschikbaar is in verschillende versies: 4 poten, sledevorm of wieltjes – waardoor dit de ideale stoel is voor gebruik in vergaderruimtes, kantines of presentatieruimtes. Dankzij de compacte en lichte modellen, en door de nieuwe hoogtes voor gebruik onder een bar of toonbank, kunnen deze stoelen naar hartenlust gecombineerd worden voor een coherent interieurontwerp. Je kan deze duurzame stoelen tot maximum vier stoelen hoog stapelen. Dankzij een nieuwe transportkar en onzichtbare bescherming voor de voetsteunen van de stoel geniet je nu van nog meer comfort en functionaliteit.

“We wilden een veelzijdige plastic stapelbare stoel ontwerpen op basis van gerecycleerd materiaal. Samen met studio Nendo kwamen we tot een eenvoudig doch elegant ontwerp – de perfecte combinatie van Scandinavisch en Japans design,” vertelt Christian Andresen, Head of Design bij Fritz Hansen.
De plooi in de achterkant van de stoel is gei?nspireerd op een gevouwen stuk papier dat lag op de tafel in de studio van de ontwerper. Deze plooi geeft extra steun aan de boven- en onderrug van N02™. De stoelen zijn beschikbaar in 7 verschillende kleuren, die stuk voor stuk zijn gei?nspireerd op warme aardtonen uit de Scandinavische natuur.

Over de ontwerper

Oki Sato - oprichter van designstudio Nendo - toont zijn designfilosofie niet enkel in de N02™ stoel, maar ook in tientallen graphics, kunstinstallaties en architecturale hoogstandjes. Nendo betekent “klei vormgeven” in het Japans - het is een term die perfect past bij de sculpturale aanpak van de studio op het vlak van design – ongeacht het materiaal.

In december 2020 werden de modellen N02-10 en N02-11 met poten met poedercoating bekroond met het EU-Ecolabel voor hun engagement op het vlak van duurzame praktijken en gerecycled materiaal.

In de winkels sinds januari 2021.

Reacties