Foto: 2015/kuipstoel-muuto-fiber.jpg

Scandinavische woontopper: Muuto Fiber stoel

Onlangs lanceerde het Deense merk Muuto in Keulen de Fiber stoel. Een knap staaltje design dat een plekje in de spotlight verdient!

Al lange tijd is de Scandinavische woonstijl één van de populairste stijlen in het interieur. Zeker designitems uit het Noorden zijn zeer geliefd. Als het gaat om Scandinavisch design is Muuto een merk dat absoluut in het rijtje van succesvolle designlabels thuishoort.

Bekijk hier alle kuipstoelen uit de Fiber serie van Muuto (vanaf € 249).

Knappe kuipstoel

De missie van het designduo Iskos-Berlijn om een mooie en slanke stoel voor Muuto te ontwerpen, is in onze ogen meer dan geslaagd. Het bleek een flinke uitdaging om een eenvoudige, goed functionerende en bijna gewone stoel te creëren met toch een eigen identiteit. De Fiber stoel is dat zeker: een mooi ontwerp met een iconische vorm en dankzij de zachte rondingen ook nog eens hartstikke comfortabel.

Het bijzondere aan de Fiber stoel is de samenstelling van de kuip die gemaakt is van recyclebaar kunststof en houtvezels. Milieuvriendelijk én sterk. De stoel is verkrijgbaar in vier varianten: op een sledebasis, met vier stalen poten, met vier houten poten en op een draaibaar onderstel. Ook kun je kiezen uit meerdere kleuren en een kunststof, stoffen of lederen zitting.

Muuto ademt Scandinavisch design

De naam van het designmerk is afgeleid van het Finse woord muutos, dat 'nieuw perspectief' betekent. Dat is precies waar het designlabel voor staat: met een frisse blik nieuw en origineel Scandinavisch design ontwerpen. Muuto timmert al jarenlang aan de weg en is voortdurend in beweging: ieder jaar komen er weer nieuwe producten op de markt. De E27 lamp is een echte klassieker, maar ook de Elevated vaas en de Restore opbergmand zijn razend populair onder interieurliefhebbers.

Lees meer over het Deense merk Muuto.

Publicatiedatum: 29 oktober 2015

Reacties