Foto: press_2013/leolux-loungestoel-bolea.jpg

Loungestoel Bolea van Leolux

Soms wordt er uit een designwedstrijd iets prachtigs geboren. Neem nou loungestoel Bolea van Riccardo Belli: expressief, stijlvol en comfortabel.

Hoe is Bolea ontstaan? Een opdracht aan studenten om een stoel te ontwerpen voor zieke kinderen, bracht Riccardo Belli tot de creatie van deze junior lounger. De veiling van het prototype, dat bij Leolux werd gebouwd, bracht geld bijeen voor een goed doel: onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen. Een jaar na de junior uitvoering presenteert Leolux een nieuwe Bolea. Even expressief en comfortabel als de kleine versie, maar nu op maat voor volwassenen.

Bolea is een lounger voor durvers! In de bijzondere lepelvorm van deze kleurrijke lage lounger 'Lungo' kun je je geborgen ontspannen, maar actief rechtop zitten is net zo aangenaam. Naast de langwerpige versie is er ook de compacte uitvoering, liefkozend het eitje, 'Ovo', genoemd. Zo biedt Bolea twee speelse vormen die allebei op hun eigen wijze gezichtsbepalend zijn. Zeker wanneer je durft te kiezen voor sprekende kleuren of als je contrast aanbrengt op het puntje van de Bolea Lungo. En wil je na een tijd weer eens wat anders? Dan tover je je Bolea eenvoudig om door een andere kleur te kiezen voor het uitwisselbare zitkussen. Zo groeit jouw Bolea blijvend mee met je interieur.

- Beide uitvoeringen zijn ook spiegelbeeldig leverbaar.
- Kostbare details als de siernaad “dashes” en de bies aan de achterzijde.
- Het kussen is met een deelbare rits bevestigd aan de zitting.
- Zoals afgesproken gaat van elk verkocht exemplaar een deel naar de stichting Energy4All.

Meer informatie: www.leolux.nl

Publicatiedatum: 17 januari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties