Foto: Sta-op-stoel-1

Hoog genoteerd op elk wensenlijstje van senioren: de sta op stoel of relax stoel

Het Diabetesfonds introduceerde onlangs een verrassende slogan: Zitten is het nieuwe roken.

Dit is een wijze uitspraak, want wij brengen gemiddeld 8,7 uur per dag zittend door. En worden we een dagje ouder, dan neemt deze tijd alleen maar toe. We zitten dan het liefst in onze eigen stoel. Want die stoel is in de loop der jaren zo lekker naar uw lichaam gevormd. Wordt het opstaan en gaan zitten in de stoel steeds lastiger, dan wacht u gewoon wat langer tot het volgende kopje koffie. Herkenbaar, nietwaar?

Een sta op stoel: de vriendelijkste stoel die er bestaat

Een sta op stoel haalt alle beperkingen weg én geeft u hetzelfde comfort als uw oude, vertrouwde stoel. Sta op stoelen zijn prachtige fauteuils met een hoge rugleuning, een uitklapbare voetenbank en stevige armleuningen. De stoel is voorzien van een elektromotor die de stoel naar voren kantelt als u erin wilt gaan zitten. Als de stoel op zijn hoogste stand staat, kunt u zonder te bukken in de stoel plaatsnemen, waarna de stoel langzaam zakt naar de normale hoogte. Wilt u weer opstaan, dan tilt de stoel u weer terug naar het hoogste punt, kantelt u voorover en u staat weer overeind. De stoel neemt dus de lastige bewegingen van het gaan zitten en weer opstaan van u over. In de stoel ‘ploffen’ hoort niet meer in uw woordenboek thuis.

Het meest mogelijke zitcomfort

Een sta op stoel kan nog veel meer, daarom wordt deze stoel ook vaak relaxstoel genoemd. U kunt met de handbediening de rugleuning in alle gewenste standen zetten. Dat geldt ook voor de voetenbank. Verschillende motoren sturen de verschillende delen van de stoel aan, zodat positioneren van de verschillende delen van de stoel onafhankelijk van elkaar kan worden geregeld. De stoel kan zelfs in zijn geheel in een horizontale stand worden gezet, zodat stiekem een dutje doen wel heel aanlokkelijk wordt.
Sta op stoelen kunnen met vele extra opties worden uitgevoerd. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan stoelverwarming voor de koude dagen, heerlijk toch?

Elke stoel uniek én op maat gemaakt

Een sta op stoel wordt gehaal afgestemd op uw lichaam. Dit betekent dat wanneer u zo’n stoel aanschaft, een professional de maten van uw lichaam opmeet. Vervolgens worden de zitdiepte, de zitbreedte en de zithoogte bepaald. Ook de hoogte van de armleuningen en de lengte van de voetenbank wordt exact aan uw lichaam aangepast. Uiteindelijk ontstaat er een unieke stoel die maximale ondersteuning geeft en zalig zit.
Er zijn diverse mogelijkheden om de stoel verder uit te breiden. Bijvoorbeeld met een verstelbare lendensteun, een verstelbare hoofdsteun of een handig opbergvak aan de zijkant van de stoel.

Voor elke inrichting een prachtige stoel

Er zijn talloze modellen sta op stoelen te koop. Of u nu de voorkeur geeft aan een klassieke stoel of een modern design, voor iedereen is er wel een passende stoel. Bovendien kunt u de stoel laten uitvoeren in talloze kleuren stof en leer. U kunt de stoel ook laten uitvoeren met stof die voorzien is van een waterdichte coating. Zo kunt u vlekken door ongelukjes voorkomen. Bovendien kunt u stoffen bekleding gewoon wassen in de wasmachine. De hoezen zijn eenvoudig en binnen 15 minuten te vervangen.

Wilt u eens een andere bekleding op uw stoel, dan is dat geen enkel probleem. Wilt u de zitting laten aanpassen of vernieuwen, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden.
Kortom, wij begrijpen wel waarom een sta op stoel hoog op de verlanglijstjes van ouderen staat!

Reacties