Foto: 2014/eetkamerstoel-wave-odesi-ontwerer-kees-marcellis.jpg

Eetkamerstoel Wave van Odesi

Rank, slank en elegant; de vernieuwde eetkamerstoel Wave van Odesi.

Een ontwerp kun je na een tijdje opnieuw bekijken met een frisse blik. Dit heeft ontwerper Kees Marcelis gedaan met de Wave. De oplettende kijker ziet meteen dat het silhouet is veranderd. De Wave is compacter en slanker geworden, wat vooraal goed te zien is aan de achterzijde van de stoel.

Ontwerper Kees Marcelis over de Wave eetkamerstoel

'Ik heb het lijnenspel aangepast waardoor de Wave elegant is en het zitcomfort is verbeterd. Ik ben begonnen bij de basis: de rugleuning en zitting, met als uitgangspunt hiervoor een goede ergonomische zitvorm. Deze vorm heb ik gemodelleerd naar mijn eigen stijl. Het zitgedeelte is gevormd als één geheel, luchtig en met vloeiende lijnen. Pure vormgeving zonder poespas. De Wave is een geheel houten stoel, ook de poten zijn van hout. Het totaalplaatje oogt eerlijk: elk deel spreekt voor zich, je ziet wat het is, hoe het in elkaar zit en waar het van is gemaakt. Het onderstel bestaat uit een ranke kruispoot die veel gewicht kan dragen en stabiel staat. De poten hebben een sierlijke uitsnede wat goed past bij tafels zoals onder andere de Belly en de Branch.'

De Wave in drie verschillende uitvoeringen

Meer informatie over de Wave is te vinden op de website van Odesi. Het onderstel heeft altijd dezelfde zwarte kleur, voor de zitting is een keuze uit de volgende kleuren: wit, zwart, eiken. De Wave is exclusief bij Odesi te bestellen vanaf € 325.

Meer informatie: www.odesi.nl

Publicatiedatum: 23 september 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties