Foto: press_2013/Stoelen-hulsta.jpg

De mooiste stoelen van hülsta

Hülsta stoelen symbiose van ergonomie en design

Een mooie stoel is een echte eyecatcher in het interieur. Helaas nodigen niet alle exemplaren uit tot uren napraten aan de eettafel. De stoelen van het Duitse hülsta zijn een symbiose van ergonomie en design. Ontdek hierbij enkele van hun parels.

Kwaliteit herken je aan de naad: let erop hoe elegant het hout en leer zijn samengevoegd, hoe de nerftekening op een houten rugleuning overal netjes doorloopt, hoe de pasvorm van de stoffering strak zit en hoe de glijnokken aan de onderkant van sledepoten afgewerkt zijn.

Zo herken je een stoel van hülsta:
- Je kunt er eindeloos lang comfortabel op zitten.
- Evenwichtige proporties in de lijnvoering.
- Zitting en stoelframe zijn perfect op elkaar afgestemd.
- Het gebruik van kwalitatieve materialen: leer, massief hout, hoogwaardig rvs.
- Je kunt een individueel zitmeubel creëren dankzij ruime keuze in materiaal, kleur en vorm.

Hülsta stoelen symbiose van ergonomie en design.

- now! by hülsta S 18
€ 424 set van 2
(metalen stoelframe, geregenereerd leer)
De S 18 is een speelse stoel verkrijgbaar in tal van kleuren. Hij is gemaakt van geregenereerd leer. Hiervoor worden leerresten, tot het kleinste stukje, verwerkt tot een nieuwe leerstof. Een aantrekkelijke manier om bewust met materialen om te gaan.

- now! by hülsta S 16
€ 531 set van 2
(massief beuken, kunstleer)
Zijn rondingen geven de S 16 een retrotintje. Een erg communicatieve stoel. Met je arm over de leuning kun je ontspannen een praatje maken met je stoelbuurman. Hapjes en drankjes erbij en het feest kan beginnen.

- now! by hülsta S 15
€ 349 (verchroomd, nachtblauw)
De S 15 framestoel is esthetisch een blikvanger en bovendien super comfortabel; een schommelstoel om aan tafel mee te swingen. Nadeel was vroeger dat framestoelen moeilijk stapelbaar waren. De S 15 laat zich echter prima stapelen, netjes en ruimtebesparend.

- hülsta D 4
€ 872 (eiken choco, structuurstof)
hülsta goes Scandinavian. hülsta ontwerpers inspireerden zich op de strakke lijnvoering van Scandinavische stoelen voor dit exemplaar dat modern combineert met huiselijk. De stoel wordt ambachtelijk gemaakt en past in bijna elk interieur.

- hülsta D 5
€ 1.097 (sledepoten, eiken choco, leer zwart)
Bij deze kuipstoel vormen rugleuning en zitting één geheel. Een stoel die het lichaam comfortabel omsluit. Het voorgevormde hout vormt een spannend contrast met het leer van de zitting.

- hülsta D 12
€ 1.083 (zadelleer, choco)
De eetfauteuil D 12 is gemaakt van hoogwaardig leer. Met zijn geometrische basisvormen, comfortabele stoffering en pure eenvoud staat hij voor klasse, stijl en tijdloosheid.

- hülsta D 17
€ 1.281 (leer, massief elzen)
Op het eerste gezicht een eenvoudige stoel maar de D 17 blijft je verbazen met zijn details. De licht toelopende lijnen van de stoelpoten, de bewust zichtbare verbindingen van de armleuningen en niet in de laatste plaats het comfort: alsof je op wolkjes zit.

- hülsta D 18 plus
€ 562 (verchroomd, zwart transparant tricot)
Een framestoel die extra licht oogt. Mooi en slank aan de eettafel, zodat je met velen dicht bij elkaar kunt zitten. De hogere rugleuning zorgt voor extra comfort. Het tricot maakt lang zitten aangenaam.

- hülsta D 21
€ 1.049 (massief notenhout, wit leer)
De D 21 straalt rechtlijnigheid en bevalligheid uit. Gebogen en rechte lijnen in perfecte harmonie. De rugleuning wijkt voor druk en past zich aan de rug aan. Een onzichtbaar detail dat zorgt voor uren zitplezier.

Meer informatie: www.hulsta.nl

Gespot door de redactie van Wonen.nl

Reacties