Nieuwe TAKT-meubels

duurzame en veelzijdige tafel en stoel begeleiden de succesvolle Cross Chair

30 April 2020

Met de lancering van TAKT in april 2019 was het essentieel om hoogwaardig design te leveren met een compromisloze benadering van duurzaamheid tegen radicaal eerlijke prijzen - rechtstreeks verzonden naar klanten over de hele wereld. Bij de lancering speelde de nieuwe Cross Chair een belangrijke rol - een eenvoudig te monteren flatpack-versie van de archetypische zijstoel ontworpen door Pearson Lloyd.

Na één jaar op de markt breidt TAKT de Cross-collectie uit met twee nieuwe TAKT-producten: de Cross Table en de Cross Chair Tube - gemaakt in dezelfde geest als de grensverleggende Cross Chair van het Britse Pearson Lloyd.

"We begonnen samen te werken met PearsonLloyd toen het idee van TAKT slechts een gedachte en een visie was, en het samen vormgeven van de Cross-productlijn was ook een proces van kristallisatie van ons merk. Ze zijn erin geslaagd klassieke designvaardigheden te combineren met een diepe interesse in modern vakmanschap en een holistisch pragmatisch perspectief. " Zegt Henrik Taudorf Lorensen, oprichter en CEO van TAKT

Cross Chair Tube heeft dezelfde lichtgewichte uitstraling en montagemethode als zijn voorganger Cross Chair, maar is qua materieel anders. Waar Cross Chair een frame van massief eiken heeft, heeft Cross Chair Tube een frame gemaakt van recyclebaar hogedrukstaal met een stevige zwarte poedercoating die een grafische en elegante uitdrukking toevoegt. De houten eiken oppervlakken van de zitting en rugleuning zorgen voor een fijne tactiliteit en maximaal zitcomfort waar het lichaam de stoel ontmoet. Door het gebruik van een metalen frame kunnen meerdere stoelen op een zeer compacte en eenvoudige manier worden gestapeld om ze op te bergen.

Cross Chair Tube

is ontworpen zodat het zich leent aan verschillende behoeften en interieurstijlen. Door zijn lichte gewicht maar toch sterke expressie en zeer functioneel ontwerp past de stoel perfect in zowel privéwoningen als openbare ruimtes. Drie verschillende houtafwerkingen en 13 samengestelde bekledingskeuzes bieden 42 verschillende variaties en individuele expressies. " Zegt Tom Lloyd, mede-oprichter en mede-directeur van Pearson Lloyd.