Foto: 2021/Emil-Rosi-stoel-lounge.jpg

Lichtgewicht loungen: de nieuwe Emil Rosi Lounge zit als gegoten

De populaire Emil Rosi stoel van Functionals is verkrijgbaar in een nieuwe uitvoering: Emil Rosi Lounge. Leun achterover in een zitting van boterzacht leer.

De handgemaakte loungestoel omringt je met nóg meer comfort en luxe dankzij de lage zitting van boterzacht leer. Leun achterover en geniet van deze lichtgewicht loungestoel waar het vakmanschap vanaf spat. Serener, designer van onder meer Functionals stoelen Miller en Wendela, is verantwoordelijk voor het ontwerp. Emil Rosi Lounge is vanaf nu verkrijgbaar via Functionals.eu en het netwerk van geselecteerde resellers.

Bij de haard of in de woonkamer? Emil Rosi Lounge gaat met je mee. Dankzij het lichtgewicht frame van aluminium til je de stoel eenvoudig op.

Spetterend vakmanschap

Zoals je van Functionals gewend bent, spat het vakmanschap van Emil Rosi Lounge af. We lassen het aluminium frame in onze eigen fabriek in Goirle en gebruiken alleen het allerbeste, 4 mm dikke zadelleer voor de rugsteun en armleuningen. De huiden worden 8 tot 12 weken gelooid door een zadelmaker uit Zuid-Duitsland en daarna afgewerkt met natuurlijke was en olie.

Eigenzinnige stiksels

Emil Rosi Lounge springt direct in het oog door het opvallende, grove stikwerk. Een slimme oplossing van ontwerper Serener om het leer vast te maken aan het frame. Achter de rugsteun en armleuningen stikken we met de hand leren tabs die precies in de inkepingen van het frame passen. De grove stiksels zijn niet alleen functioneel, maar maken van Emil Rosi ook een echte eyecatcher. Precies volgens de designfilosofie van Functionals.

Over Serener

De Nederlandse ontwerper Christoph Seyferth is het creatieve brein achter Serener. Voor Functionals ontwierp hij onder meer de Lloyd serie, Wendela, Miller, Stool en Hooks. Seyferth gelooft dat een goed ontworpen meubel meer waarde krijgt naarmate het met liefde wordt gebruikt.

Drie uitvoeringen

Emil Rosi Lounge heeft een frame van zwart gepoedercoat aluminium en een zwart leren zitting. De rugleuning is verkrijgbaar in zwart, cognac of naturel leer.

Adviesprijs € 1.179 incl. btw.
Meer informatie: www.functionals.eu

Reacties