Eames stoelen voelen zich in iedere kamer van het huis thuis

De echte interieurliefhebber kent de Eames stoelen maar al te goed. Van DSW tot de DSX, stuk voor stuk iconische modellen.

08 Februari 2019

Het lijkt wel alsof we niet zonder de Eames stoelen kunnen. Vanaf het moment dat de stoel op een relatief kleine expositie werd onthuld, bleven de machines draaien om diverse modellen te blijven produceren. Uiteindelijk zijn er tientallen soorten Eames stoelen van de productielijn gekomen waar, vooral voor vintage versie, met liefde de hoofdprijs voor wordt betaald.

En dat komt allemaal doordat de klassieke en moderne Eames stoel zich in iedere kamer thuisvoelt. Want van de kinderkamer, slaapkamer of woonkamer tot de en-suite of serre: zoek jij maar een plek waar een van de modellen zou misstaan.

Pinterest en Instagram helpen Eames een handje mee

Dat we de laatste tijd nog zoveel meer unieke toepassingen van de Eames Chairs zien, heeft alles te maken met de influencer generatie waar we ons momenteel in bevinden. Veel van de moderne interieur design Instagraminfluencers doen niet te zuinig met het aantal features van de Eames Chair.

Met enige regelmaat komt te stoel voorbij, en dan meestal in de klassieke witte vorm (beter bekend als het Eames DSW model).

Shops waar deze stoelen te verkrijgen zijn, concurreren dan ook sterk om de kijker van deze Instagram posts voor zich te winnen. Partijen als POPfurniture en Designerchairs24 hebben hier hun groei deels aan te danken.

Ook op Pinterest mogen de Ray en Charles Eames Chairs niet klagen. De stoelen van het koppel zijn hier al helemaal uitgegroeid tot een publiekelijk icoon. Met eindeloze en unieke combinaties, waar zelfs een binnenkijker in de tuin te zien is, is het vrij uniek te noemen dat het zo’n groei heeft doorgemaakt.

En dat alles omdat we creatiever zijn geworden met meubels die er altijd wel waren. Misschien nog wel belangrijker is dat we veel meer zijn gaan delen. Iedereen wilt de woonkamer zien van een expert. Als daar dan een van de vele Eames modellen in te vinden is, zullen we graag dit interieur deels binnen onze eigen mogelijkheden willen plaatsen.

Zijn er nog nieuwe Eames modellen op komt? We horen het steeds meer..
Door de wandelgangen zouden er al veel fabrikanten bezig zijn met het produceren van nieuwe zitjes en frames om de Eames Stoel naar de nieuwe generatie mee te tillen. Opvallendere ontwerpen zoals de Patchwork of Cowskin stoelen moeten hier aan bijdragen.

Of dat met de basis eetkamerstoelen van Eames ook gaat lukken, zullen we de komende jaren ontdekken.

Reacties