De eetkamertrends voor 2020

Het nieuwe jaar is alweer een maand oud. We hebben dus genoeg tijd gehad om te onderzoeken wat de eetkamertrends voor dit jaar zijn.

06 Februari 2020

Om precies te zijn: de trends voor eetkamerstoelen. De stoelen kunnen je eethoek namelijk maken of breken als geen ander. Een overzicht van de komende eetkamerstoelentrends.

Prachtige pastelkleuren

Je eethoek is een plek van rust voor, of juist na, een lange dag. Je zit er samen met je familie aan het ontbijt, of neemt de dag met elkaar door tijdens het avondeten. Maak van je eethoek dan ook een vrolijke oase van rust door zachte, rustige kleuren te gebruiken.

Pastelkleuren zijn hier ideaal voor. Deze kleuren gaan we dit jaar vaak terugzien. In deze eethoek vind je pastelkleuren als blauw, paars en roze:

Natuurlijke tinten

Aardse kleuren kunnen altijd en overal, maar we verwachten ze dit jaar nog vaker tegen te komen dan eerst. Die aardse kleuren krijg je vooral door slim gebruik te maken van natuurlijke materialen.Hout en leer zijn twee van die natuurlijke materialen die perfect bij elkaar passen. Denk bijvoorbeeld aan een houten eettafel met stoere, leren stoelen. Deze eethoek past dat geweldig in de praktijk toe:

Elegant aan tafel

Een andere trend die we dit jaar veel gaan zien is de elegante eethoek. Diepe, donkere kleuren gecombineerd met combinaties van ronde en strakke vormen. Denk dan aan donkerblauwe eetkamerstoelen van velvet met een ronde, zwarte eettafel. Verder vind je in deze stijl ook veel natuurlijke materialen terug, zoals marmer. Een voorbeeld van zo’n elegante eethoek:

Schoonheid in simpelheid

Terug naar de basis: een stijl die steeds populairder wordt. In zo’n ‘back to basic’ interieur vind je vooral lichte kleuren, eenvoudige accessoires en duurzame meubels. Je ziet in deze eenvoudige eethoek simplistische stoelen in grijstinten, een houten tafel en trendy planten. Een eethoek zoals deze, bijvoorbeeld:

Een mix die matcht

Welke stijl je ook hebt, verschillende eetkamerstoelen mixen kan altijd. Het geeft je eethoek een gezellige en speelse uitstraling. We raden je aan om te mixen in kleuren en materialen, om zo een mooi contrast te krijgen. Ga bijvoorbeeld voor zwart en wit, voor leer en kunststof, voor hout en metaal, en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voor welke eetkamerstoelentrend ga jij?

Het maakt niet uit welke stijl je kiest voor je eetkamer of eethoek, er is een plek waar je eetkamerstoelen vindt in allerlei materialen, kleuren en stijlen. Die plek is WoonQ, het nieuwe woonwarenhuis van Nederland. Naast eetkamerstoelen vind je er ook eettafels en talloze woonaccessoires om je interieur mee op te frissen. Bekijk hier het hele assortiment van WoonQ