Foto: 2016/salontafel-interieur.jpg

Welke salontafel past in mijn interieur?

Hoewel salontafels soms vervangen worden voor andere items zoals bijzettafeltjes, blijft de salontafel een bekend fenomeen in het Nederlandse interieur.

De bekende ‘koffietafel’ is een belangrijk meubelstuk, omdat het als eyecatcher in het midden van de woonkamer is geplaatst. Daarom is het belangrijk om bij de aanschaf van een nieuwe salontafel goed na te denken over de vraag: welke salontafel past in mijn interieur?

Modern interieur: de glazen salontafel

In veel interieurs past een glazen salontafel heel goed, maar vooral in het moderne interieur neemt de glazen salontafel een prominente plaats in. Toch hangt de keus voor deze tafel ook af van de gezinssamenstelling. Zijn er kleine kinderen of pubers in het gezin? Dan is een glazen tafel niet ideaal en kun je beter kiezen voor een houten moderne salontafel. Zijn er geen kinderen in huis, dan is een glazen salontafel een ideale keuze, want door de slanke en elegante stijl geeft een glazen salontafel een flinke boost aan de uitstraling van je interieur.

Bron fotoKlassieke inrichting: salontafel van ‘oud’ hout

De ‘oud’ houten salontafel heeft een degelijke en robuuste uitstraling en komt vooral goed tot zijn recht in een klassieke inrichting. Met een wat donkerder houtsoort krijgt de salontafel een oude, antieke uitstraling, terwijl een lichte houtsoort ervoor zorgt dat je tafel er doorleefd, eigentijds en stoer uitziet. In beide gevallen is de houten salontafel een aanwinst voor een klassiek interieur.

Bron fotoIndustriële stijl: steigerhout of metaal

In de industriële woninginrichting passen alleen natuurlijke materialen die er enigszins ruw en ongepolijst uitzien. Een metalen salontafel zou ideaal zijn, maar die is niet eenvoudig te vinden. Een tafel van steigerhout heeft echter ook een perfect passende uitstraling van robuustheid en massiviteit. Vooral een salontafel van minimaal bewerkt steigerhout met een natuurlijke uitstraling past in het industriële interieur.

Bron fotoScandinavische salontafel: simpel en elegant

Welke salontafel past bij een Scandinavisch interieur? Omdat de Scandinavische stijl vooral gebaseerd is op licht en warmte, kun je het beste kiezen voor een lichte kleur salontafel. De voorkeur heeft een houten salontafel die er eenvoudig uitziet. Ook salontafels met elegante, onverwachte vormen passen goed in de Scandinavische stijl.

Bron foto
Retro: de bontgekleurde salontafel

Een retro woonstijl wordt gekenmerkt door het gebruik van opvallende kleuren en combinaties. Zo komt de combinatie rood met zwart relatief veel voor, maar ook andere kleuren worden veel gebruikt. Dit geldt uiteraard ook voor de salontafel, die voorzien kan zijn van allerlei boeiende kleurtjes. Vooral een fel regenboog-patroon is een mooie kleurstelling die past in een retro interieur.

Bron foto

Welke salontafel past in mijn interieur?

Bij het inrichten van je woning kies je meestal een bepaalde woonstijl waarnaar je je huis gaat inrichten. Afhankelijk van deze stijl heb je een brede keus in salontafels, elk passend bij het door jou gekozen interieur. Of je nu een klassieke, industriële of Scandinavische salontafel zoekt: er is altijd wel een tafel te vinden die perfect past in jouw stijl.

Alle afbeeldingen in deze tekst zijn afkomstig van www.otto.nl

Reacties