Foto: Linteloo-Roderick-Vos-Vanity-lees-salon-tafel

De wekelijks wisselende leestafel van Linteloo en Vos

Leestafels zijn naast rommelig vooral kleurrijk door de uiteenlopende tijdschriftcovers. Dit gegeven inspireerde Roderick Vos om voor Linteloo een tafel te ontwerpen met een voorgevormd blad dat is afgestemd op de standaardformaten van tijdschriften.

Leestafels zijn naast rommelig vooral kleurrijk door de uiteenlopende tijdschriftcovers. Dit gegeven inspireerde Roderick Vos om voor Linteloo een tafel te ontwerpen met een voorgevormd blad dat is afgestemd op de standaardformaten van tijdschriften. mylinteloo.com

De tafel met de naam ?Vanity? biedt de unieke mogelijkheid om een wekelijks wisselend tafelblad te creëren. Abonnementen niet inbegrepen!

 

Roderick Vos is één van de getalenteerde Nederlandse ontwerpers waarmee Linteloo regelmatig samenwerkt. Zo telt de huidige collectie verschillende modellen van Roderick, zoals de ronde Nureyev boekenkast, de Tulipani stoel en de Popov tafel. Zijn nieuwe ontwerp Vanity is een originele en praktische interpretatie van de leestafel. Het is een opvallende verschijning die zorgt voor ordening en kleur in het interieur.

Covers en koffie

Het blad van Vanity bestaat uit een compositie van negen verdiepte compartimenten met afmetingen die zijn afgeleid van de meest voorkomende tijdschriftformaten. Elke houder biedt plaats aan één nummer. Eén compartment is gevuld met een houten paneel, om naar keuze een kop koffie, een vaas met bloemen of gewoon niets neer te zetten. Onder het blad bevinden zich drie geïntegreerde houders om de complete jaargang van een titel in op te bergen.

Je bent wat je leest

Gevuld met tijdschriften reflecteert Vanity de stijl en interesse van de eigenaar. Zij of hij kan kiezen uit twee verschillende rangschikkingen op een vierkante (23 x 23 cm) of een rechthoekige (30 x 23 cm) basis. Beide uitvoeringen tellen negen compartimenten inclusief het ?koffieblaadje?. Het onderstel is vervaardigd van matzwart gespoten staal. Het houten paneel meet 23 x 23 cm en is gemaakt van tineo, ebbehout, black frake of walnoot fineer.

Gewaardeerde eigenheid

Met Vanity voegt Linteloo opnieuw een onderscheidend ontwerp van Roderick Vos aan de collectie toe. Dat maakt het niet makkelijker om de Linteloo stijl in een paar woorden te vangen. Maar dat is juist ook een kenmerk van de merkfilosofie, die door klanten wereldwijd wordt herkend en gewaardeerd.

Reacties