RE-CHAIR van Kartell design by Antonio Citterio (2022)

Voor de eerste keer ooit worden koffiepads na industrieel afval gebruikt om materiaal te regenereren!

Een nieuwe belangrijke samenwerking met de Illy Group vormt een aanvulling op het niet-aflatende onderzoek van Kartell om innovatieve materialen te ontwikkelen en duurzame productie te bevorderen.


Voor de eerste keer ooit worden koffiepads na industrieel afval gebruikt om materiaal te regenereren, dat wordt vermalen tot een korrelachtige consistentie om de tweede grondstof te vormen, waardoor het materiaal een nieuw leven krijgt, zodat het kan worden geïnjecteerd in een Kartell-mal om een designproduct te maken.

De samenwerking met Illy stopt niet bij de loutere levering van gerecycled materiaal, maar omarmt een nieuwe manier om het circulaire-economieproces tussen twee excellenties te managen. De kwaliteit van een industrieel consumentenproduct leidt tot een industrieel project dat schoonheid genereert en op zichzelf gebaseerd is op kwaliteit.
Het kostte bijna twee jaar werk om de kwaliteitsstandaard en de nodige mechanica te bereiken om een stoel te maken van afvalkoffiepads.

Het symbool van dit project is een stoel, wiens naam doet denken aan het onderwerp van experimenten met gerecycled materiaal. Re-Chair is de nieuwste creatie van Antonio Citterio voor Kartell, gemaakt van gerecycled materiaal en nu de speciale ambassadeur van projectgedreven Illy caffè.

BESTELEENHEID: per 2 stuks, in één (kleur) uitvoering!

Bekijk dit artikel op onze website