Foto: Wonen-bsnk-goossens

Maatwerk? Bij deze interieuronderdelen een must!

Het klinkt altijd zo chique, ‘ik heb een maatwerk bank, bed of keuken’. Toch is het steeds gangbaarder aan het worden.

Vincent 05 Mei 2023

In veel gevallen is de prijs iets hoger, maar het plezier is ook wat groter! Natuurlijk is een koopje scoren en voor die showroomkeuken gaan, soms nog steeds een goede keuze. Maar om jarenlang plezier te hebben van meubels is maatwerk in veel gevallen net een tikje fijner. Natuurlijk is dit niet voor ieder onderdeel en meubel in je huis nodig. Maar er zijn een aantal waarvan aan te raden is om toch maatwerk te overwegen. Welke dat zijn? Hier onze tips!

Pas op: bankhang gevaar!

Wat is de ultieme plek om lekker bij te komen na een drukke dag, samen een film te kijken en op te laden na een lange (vorige) nacht? Juist, de bank. We liggen erop, zitten erop, en bij vreugde springen we er zelfs op. Al moeten we dat laatste natuurlijk niet te vaak doen.

De bank heeft een centrale plek in onze woonkamers. Dit is dan ook hét meubel wat een stukje extra aandacht verdient. Aandacht in de vorm van maatwerk! De trend van de hoekbank is tegenwoordig niet meer te missen. Eigenlijk is deze van iedereen wel favoriet, maar niet in dezelfde opstelling. De één wil een lang voeteinde links, de ander rechts, en wat wil de échte relaxer? Die wil natuurlijk aan beide zijden letterlijk met de voetjes van de vloer.

Een hoekbank is dus ook echt een meubel wat precies op maat en naar wens van iedere bewoner van een huis moet zijn. Of dit meteen een dure bank moet zijn? Dat zeker niet. Online kun je al de perfecte maatwerk bank samenstellen tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij Goossens. Het enige wat jij nodig hebt is een meetlint om te checken hoe groot jouw hoekbank mag zijn.

Aan tafel!

Is het bij jou thuis ook een zoete inval? Eet er vaak onverwacht een gast mee en schuift er ook wel eens iemand extra aan voor een kop koffie? Het laatste wat je dan wilt is dat er geen plek aan tafel is voor deze onverwachte maar welkome gast. Een gezellige grote tafel waar ruimte is voor iedereen, dat is dan ook aan te raden. Toch is er niet altijd genoeg ruimte voor een grote tafel. Daarom is een tafel op maat een dikke tip.

Pas de vorm aan op de ruimte, van ovaal tot rond, alles mag tegenwoordig. Combineer het eventueel met zo’n gezellige eetkamerbank, daar past altijd nog wel iemand bij wanneer we even inschikken. Ook het materiaal is bij de eetkamertafel natuurlijk van belang, van praktisch hout tot stijlvol glas. Kortom, denk goed na over de tafelsetting!

Keuken

Een inkopper maar wel echt een aanrader; de keuken op maat. Niets is zo persoonlijk als een keuken en vandaag de dag valt er meer te kiezen dan ooit. Dol op koffie? Dan is dat ingebouwde koffieapparaat voor jou een must. Juist fan van de airfryer? Ook die kan tegenwoordig eenvoudig verwerkt worden in je keuken. En dan hebben we het nog geen eens over de opstelling gehad. Een gezellig kookeiland waar je ’s ochtends met een ontbijtje de krant kunt lezen? Van velen een droom!

Wanneer je kiest voor maatwerk zul je zien dat deze wensen in veel keukens gewoon in vervulling kunnen gaan. Met als grote voordeel; omdat het aangepast is op jouw voorkeuren, wensen en dromen kom je tot de keuken waar je jaren iedere ochtend weer blij van wordt. Dus geen ochtendhumeur meer voor jou!

---

Kortom, maatwerk klinkt duur maar is dit vandaag de dag in veel gevallen niet meer. Wel levert het bij bepaalde onderdelen de hoogste mate van tevredenheid op, iets wat ervoor zorgt dat je net wat langer van bijvoorbeeld die perfecte hoekbank geniet. Maatwerk kost misschien even wat denkwerk, maar het genot zal daarna enorm zijn!

Reacties