Foto: Hulsta Navis collectie

Grandeur ontmoet sierlijkheid met NAVIS van Hulsta

De materiaalmix van lak, hout, keramiek en glas gaan in duel bij hülsta’s nieuwe woonkamer- en dineerreeks NAVIS.

Met hun elliptische vorm scheppen de meubels met elegante rondingen een buitengewoon gevoel van ruimte en creëren ze een spannend contrast met hout- en lakelementen. Echte blikvangers dus.

NAVIS maakt een krachtig statement op het vlak van elegantie en stijl. Met zijn royale uiterlijk en elegante vormen biedt de collectie een nieuwe kijk op het gebied van modern interieurdesign. Zachte rondingen van rank glas, die optisch naadloos in lak, natuurlijk hout en krachtig metaal overgaan, schenken elk element de uitstraling van een krachtig solitair meubel. Sfeerverlichtingen en onderstelopties geven de monumentale lijn lichtheid en plasticiteit.

Lak, hout, keramiek en glas
Licht gebogen, spits toelopende vormen en een materiaalmix van lak, hout, keramiek en glas bepalen het elegante karakter van het nieuwe hu?lsta-programma NAVIS. Hoewel de elementen licht en vanzelfsprekend ogen, blijven ze ver weg van het alledaagse. De karakteristieke ellips vormt bij alle elementen de basisvorm voor stijlvolle combinaties. 

In de NAVIS-collectie combineer je sideboards, lowboards, vitrinekasten, hangelementen, stoelen en salon- en bijzettafels tot een sprekend geheel. Transparante highlights van de serie zijn de glaselementen van de solitaire meubels. 

Je kunt kiezen voor echt houtfineer van kernnoten of natuurlijk eikenhout, lak in puur wit of een elegante structuurlak in antraciet. De overgangen tussen glas en lak of hout bij de elementen getuigen bovendien van een ambachtelijke knowhow: bijna naadloos vloeien de verschillende oppervlakken samen en vormen ze een harmonieuze eenheid. Wie op zoek is naar een bijzonder elegante look, kan ook dekbladen of kastzijden van keramiek kiezen.

Sculpturale look
De NAVIS side- en lowboards zijn expressief: de strakke lijnvoering met afgeronde hoeken oogt bijzonder sculpturaal, zeker wanneer ze op een metalen onderstel staan. De sideboards hebben dan weer een zwevende, lichte uitstraling wanneer ze aan de muur hangen. 

De geavanceerde indirecte verlichting achter de glazen deuren versterkt die indruk, de meubels scheppen met zacht licht een comfortabele sfeer. Naast led-inbouwspots en ledverlichting aan de zijkant, zijn er ook kleine verstelbare ledspots die precies het juiste deel van het interieur verlichten. 

Het lichtspel van de sfeerleds laat het meubel optisch zweven en accentueert zijn plasticiteit. Een interessant contrast hiermee vormt het keramiek, dat optioneel als dekblad en zijwand kan worden gebruikt. 

De ellipsen, die zonder overgang worden voortgezet in het glas en die uit één stuk zijn gemaakt, tonen hoe zorgvuldig er over het ontwerp is nagedacht. De vitrinedeuren en de romp zijn door ranke, maar toch stevige scharnieren met elkaar verbonden, die helemaal in de romp verdwijnen.

Meer informatie op Hulsta.nl

Reacties
Anderen bekeken ook