Foto: 2016/sofa-fauteuils.jpg

Tijd om de woonkamer te herinrichten

Een frisse wind door je woonplek, een nieuwe jij of een ander huis. Wat ook de reden is om je woonkamer te herinrichten, het is altijd weer spannend.

Het berekenen van de beschikbare ruimte ten opzichte van de wensen die je hebt, het kijken naar de lichtinval en de grootte van de ramen. Allemaal dingen die je mee neemt in je planning bij de aanschaf van je nieuwe spulletjes. Die rode fauteuil in de erker kan nog zo mooi tot zijn recht komen, maar bedenk wel dat als je er geen zonwerende raambekleding hangt hij binnen enkele maanden behoorlijk zal verschieten. Gestoffeerde meubels of kleden die gevoelig zijn voor zonlicht hou je het best een beetje op een be- of geschutte plek.

Dan de kast(en), tafel(s) en andere bijzetmeubeltjes. Na zoveel jaar een dressoir wil je nu wel eens een hoge kast. Met kasten kopen is het zo dat je niet zozeer een exemplaar kiest dat je mooi vindt, maar wel een waar je naar behoren als je spullen in kan opbergen. Doe je je dressoir weg, bedenk dan wel dat met een wandmeubel of buffet je vaak niet over dezelfde laderuimte beschikt. Om dat op te lossen ga je dan misschien kijken om er een ladekast(je) bij te kopen, maar wordt je woonkamer dan niet te vol?

Hetzelfde geldt voor de zithoek. Stel je hebt nu een aantal fauteuils staan en die ben je hartstikke beu. Het liefst zou je er een of twee grote diepe banken voor in de plaats zetten waar je je na je werk heerlijk op kan laten poffen. Met die fauteuils, in de opstelling zoals ze nu staan, kan je makkelijk stofzuigen, heeft de hond nog een beetje speelruimte en heeft je kamer een ruimtelijk aanblik. Maak voor de gein eens een ontwerpje op de pc, via internet kan je daar veel gratis programmaatjes voor vinden en richt je woonkamer eens opnieuw in met alle spullen die je eigenlijk zou willen. Wedden dat je moet gaan schrappen? Dus als het tijd is om de woonkamer in te richten, is ons advies je eerst terdege voor te bereiden. Je reduceert op die manier in ieder geval het risico op miscopen en spijt achteraf tot een minimum.

Reacties
Constance

Die fauteuil (links)

6 jaar geleden