Foto: DePerfecteEetkamerstoel-WonenNL

Dé guide naar de perfecte eetkamerstoelen

Sommige aankopen voor je interieur kun je snel en impulsief doen, zoals een nieuw fotolijstje of leuke schemerlamp.

Adine 18 Maart 2023

Er zijn echter ook keuzes waarvan het belangrijk is dat je er iets langer over nadenkt. Rustig het item overdenken en even de verschillende opties goed vergelijken is dan belangrijk. Het betreffen vaak grote investeringen die je niet ieder jaar doet.

Als liefhebber van alles op het gebied van wonen en interieur kunnen dit soort keuzes nogal lastig zijn; enerzijds wil je voor de laatste trends gaan, anderzijds moeten de eetkamerstoelen ook jaren meegaan. Ze moeten dus ook een zekere mate van tijdloosheid hebben. Hoe je tot de juiste keuze van eetkamerstoelen komt voor jouw situatie? 

Inventariseer meer

Wanneer mensen besluiten dat het tijd is voor nieuwe eetkamerstoelen gaan zij vaak direct naar een showroom of meubelboulevard. Een logische keuze, maar zij zijn wel een gemakkelijke prooi voor de praatjes van een verkoper. Men kiest dan vaak impulsief voor een set eetkamerstoelen. Daarom is aan te raden vooraf een aantal zaken op een rijtje te hebben, voordat je een voet over de (virtuele) drempel zet! Hierbij een aantal zaken waar je dan kunt denken. Deze zaken klinken heel logisch, maar er zijn genoeg voorbeelden waar er niet (goed) was nagedacht bij één of meerdere van deze punten:

  • Hoeveel stoelen heb je nodig?
  • Hoeveel stoelen passen er rond de tafel?
  • Hoeveel comfort wil je van de eetkamerstoelen?
  • Wil je eetkamerstoelen zonder of met leuningen?
  • Welke kleur(spectrum) wil je eetkamerstoelen?
  • Welk materiaal heeft de voorkeur?
  • Wat is het budget?
  • In welke stijl wil je de eetkamerstoelen?

Zodra je op bovenstaande vragen globaal een antwoord kunt geven, zul je zien dat je veel gerichter naar een winkel kunt gaan om de juiste keuze te maken. Je waakt er dan voor dat je overgaat tot een impulsaankoop. Dat zijn namelijk vaak de aankopen waar je achteraf spijt van krijgt.

Wat is hip?

Om erachter te komen wat er vandaag de dag op de markt is qua eetkamerstoelen, is het natuurlijk zeer behulpzaam om je vooraf online te laten inspireren. Je zult dan zien dat het aanbod de afgelopen jaren onwijs is toegenomen. Het fijne hiervan is dat comfortabele en hippe stoelen niet meer de hoofdprijs hoeven te kosten. Wanneer je bijvoorbeeld naar de zeer ruimte collectie eetkamerstoelen bij Goossens kijkt, zul je al snel zien dat er prachtige stoelen te koop zijn tegen aantrekkelijke tarieven.

Eetkamerstoel 2.0

De eetkamerstoel is de afgelopen jaren getransformeerd van een harde, houten stoel naar een kleine en comfortabele zetel. Gaan voor een stukje comfort is ontzettend aan te raden. Het bevordert direct de gezelligheid, gezellige dineravondjes met vrienden zullen (en kunnen nu) eindeloos duren. Ook de keuze aan diversiteit binnen stoffen is toegenomen. Van de meest prachtige nep leren stoelen tot warm velvet, bij eetkamerstoelen mag tegenwoordig alles. Ook mag er kleur bekend worden bij eetkamerstoelen, al is het wel weer opletten voor de trendkleuren enerzijds en de tijdloosheid anderzijds.

Een laatste trend op het gebied van eetkamerstoelen die wij veel zien is die van de mix en match. Eetkamerstoelen hoeven niet meer hetzelfde model of dezelfde kleur te zijn. Er mag gecombineerd worden. Wel is het aan te raden voor hetzelfde model stoel in diverse kleuren te gaan óf voor verschillende modellen in dezelfde kleur. Wanneer beide verschillen wil het snel een beetje Villa Kakelbont-achtig worden. Houd daar rekening mee.

Nieuwe eetkamerstoelen kopen is voor velen van ons een feestje. Maar wel een feestje waar het goed van is om er even vooraf goed over na te denken. Je wilt natuurlijk niet binnen een paar maanden uitgekeken raken op jouw nieuwe eetkamerstoelen. Mocht je na veelvuldig zoeken en vergelijken er niet uitkomen? Kom dan proefzitten bij Goossens, daar bieden ze namelijk nu tijdelijk zelfs gratis interieuradvies aan. Het oog van de meester wat meekijkt, wie wil dat nu niet!

Reacties
Anderen bekeken ook