Foto: bankstel-wonen

De gezellige woonkamer; de drie must haves!

De woonkamer is vaak het centrale middelpunt van een woning. Er wordt gelachen en gehuild, en er worden feestjes gegeven en films gekeken.

Vincent 26 April 2023

Vaak is de woonkamer de plek waar je aan het einde van een drukke dag tot rust komt met je geliefden. Lekker bankhangen, spelletjes spelen of gewoon lekker kletsen. We doen het allemaal in de woonkamer. Een woonkamer inrichten is voor vele woonliefhebbers dan ook een leuke bezigheid. Er wordt gekeken naar designbanken, prachtige vloeren en mooie wanddecoratie.

Maar wat eigenlijk de basis van een fijne woonkamer moet zijn? Dat het gezellig is! Gezelligheid en knusheid in een woonkamer zijn een basisvereiste om echt het gevoel van geborgenheid en thuiskomen te kunnen creëren. Hoe je een stijlvolle maar toch gezellige woonkamer samenstelt? Dit zijn de must haves.

De bank, de basis

De basis voor een fijne woonkamer waar je ook daadwerkelijk tot rust komt is zonder twijfel een fijne bank. Even op de bank liggen wanneer je niet zo fit bent of juist lekker met je kids knuffelen op een regenachtige zondag. Allemaal momenten waar we intens gelukkig van kunnen worden en wat het gevoel van thuis geeft. De perfecte bank kiezen is dan ook echt een essential voor de fijne woonkamer.

Tegenwoordig zien we in beide iedere woning wel iets van een hoekbank of in ieder geval een bank met verlengd voeteinde terug. Het is niet alleen de trend van het moment maar ook nog eens heel comfortabel. Vul hem met allerlei verschillende kussens en de basis voor je gezelligheid is gelegd. Tip; koop erg goede hoekbanken via Woonsquare.nl, dan weet je zeker dat de prijs-kwaliteitverhouding in orde is!

Voetjes van de vloer

De meeste vloeren die vandaag de dag gelegd worden zijn harde vloeren; van laminaat tot natuursteen. Supermooi en stijlvol, en ook nog eens zeer praktisch. Het nadeel is wel dat het in de wintermaanden een beetje koud en kil kan zijn. Zeker aan het eind van de avond wil je lekker met warme voetjes op de bank kruipen. Daarom is investeren in een mooi en warm carpet voor onder de bank een aanrader. Kies een leuke print of juist mooie effen kleur, en je creëert meteen gezelligheid en warmte in je interieur.

Gordijntjes dicht

Nog een aspect wat de gezelligheidsfactor van jouw woonkamer ontzettend verhoogt zijn gordijnen. Niets lekkerder dan wanneer het begint te schemeren de gordijnen dicht te trekken. De dag zit erop en je kunt je in alle rust en privacy terugtrekken in je eigen wereld en cocon. Daarnaast hebben gordijnen nog een andere functie, ze zorgen er ook voor dat het in een woning veel minder hol klinkt. De akoestiek vaart er wel bij en zorgt daarmee dat het veel gezelliger klinkt in een huis. Iets wat de gezelligheid zeker terug laat komen. Ga niet alleen voor een vitrage maar combineer het met een warm gordijn, zeker in de winter erg fijn!

Kortom, een gezellige woonkamer is de basis van een huis waar je echt een thuis van wil maken. Investeren in een paar key items zorgt ervoor dat je een goede basis hebt waar je veel warme en gezellige momenten zult hebben. Van avondjes met vrienden tot een gezellige kerst samen. Ook wanneer de dagen weer langer worden blijft de woonkamer een fijne plek, je kunt dan wel overwegen om bijvoorbeeld het carpet weg te halen of in te ruilen voor een lichter alternatief. Denk aan een carpet van rotan of bamboe, dit geeft een tropisch tintje en is helemaal de trend.

De woonkamer, een ruimte waar je in een huis nooit omheen kunt!

 

Reacties