Wat voor soorten hoekbanken zijn er?

Van hoekbanken en loungebanken tot U-banken en L-banken.

15 September 2018

Ben jij op zoek naar een nieuwe hoekbank maar weet je niet voor welke uitvoering je moet gaan? Wij zetten hier de verschillende soorten hoekbanken voor je op een rijtje zodat we je keuze, hopelijk, iets gemakkelijker kunnen maken.

Er zijn talloze verschillende hoekbanken te verkrijgen bij Meubilex. Je kunt je eigen bank zelfs helemaal zelf samenstellen. Van de opstelling en afmeting tot het materiaal en de kleur. Je kunt je eigen droombank realiseren! Maar wat zijn nou de mogelijkheden met betrekking tot de opstellingen van een hoekbank?

Hoekbank

De officiële beschrijving van een hoekbank is als volgt: een bank met een hoek erin. Heel logisch eigenlijk. Daarom worden álle banken met een hoek, een hoekbank genoemd. De traditionele hoekbank bestaat uit twee zijden met twee rugleuningen. Máár er zijn verschillende ‘modellen’ hoekbanken die we hieronder extra uitlichten. Maar, at the end of the day, noemen we het allemaal een hoekbank.

Bovenstaande hoekbank Cave is een typische hoekbank: aan beide zijden zit een rugleuning en de bank heeft twee armleuningen die loodrecht op elkaar staan.

Loungebank

Een loungebank is simpelweg hetzelfde als een hoekbank maar het kleine verschil is dat maar één zijde een rugleuning heeft. Het loungegedeelte heeft geen rugleuning waardoor het geen extra zitplaats is maar juist het gedeelte waar je heerlijk kunt relaxen.

Deze bank is een loungebank: aan één kant zit de rugleuning met rugkussens en de armleuningen zijn evenwijdig.

L-bank

Bijna iedere hoekbank is ook een L-bank. Een L-bank heeft een korte en een lange zijde. Thats it. Hieronder zie je een L-bank met Ottoman. Een L-bank, of hoekbank, met een Ottoman heeft ook op het hoekelement nog een (extra) zit plaats doordat de rugleuning de hoek nog omgaat.

U-bank

U-banken zijn hoekbanken met maar liefst drie zijden. Dit kunnen twee kanten met rugleuningen en rugkussens zijn en een loungedeel of dat kan een U-bank zijn met aan drie zijden rugleuningen en rugkussens. De U-bank, ook wel de ‘leefhoek’ genoemd, is een enorme bank die zeer geschikt is voor gezinnen want hier kunnen gemakkelijk vijf personen op zitten!

Uiteindelijk kun je van iedere hoekbank jouw favoriete bank maken. Met of zonder twee rugleuningen, met extra zitplaatsen of met één of twee loungegedeeltes. En ga zo nog maar even door. Bij Meubilex zijn er meer dan 700 verschillende opties waar je uit kunt kiezen om je hoekbank samen te stellen. Of het nu een loungebank, een L-bank of een U-bank is. Met ook het zitcomfort, materiaal en de kleur naar jouw keuze!

Reacties