Spaans en Duits design van Pode

Traditiegetrouw presenteert Pode in het najaar haar nieuwe collectie.

02 Oktober 2020

Dit jaar zetten de artdirectors Roderick en Claire Vos de spotlight op nieuw design van Studio Yonoh. En er is ruimte voor nieuwe namen, want de poefs en bijzettafels komen van Meike Harde, een aanstormend designtalent uit Keulen. Eind september vinden de Pode shows plaats, de nieuwe modellen zijn eind dit jaar te bewonderen in de winkels. 

Turia van Studio Yonoh

Boven aan de lijst van nieuwe modellen staat het bankenprogramma van Studio Yonoh. “Turia” is een eerbetoon aan hun thuisbasis, vernoemd naar de rivier die door de provincie Valencia stroomt. Yonoh zorgde voor een spannende mix van ronde vormen en scherpe lijnen. Dat geeft het ontwerp zijn eigen gezicht, maar de combinatie is tegelijkertijd essentieel voor het comfort; de bank kreeg hierdoor hoekjes waarin je je heerlijk kunt nestelen. Naast de loveseat, 2,5-zits, 3-zits en 3,5-zitsbank zijn er verscheidene aanbouwelementen, maar ook een chaise longue en een poef. Gebruikelijk bij Pode: alle bekledingen in stof of leer zijn leverbaar en ook de aluminium pootjes kunnen een kleur naar keuze krijgen.

Overheen & onderdoor

Een nieuwe naam bij Pode is die van Meike Harde. Deze Duitse designer timmert sinds enkele jaren succesvol aan de weg vanuit haar studio in Keulen. Voor Pode ontwierp ze de tafels “Ova” en de poefs “Unda”. Ze zijn zo ontworpen dat ze ook perfect gecombineerd kunnen worden; je kunt de hogere tafel over de poef heen schuiven. Meerdere tafeltjes combineren kan ook. Opvallend aan de Ova tafels is dat niet alle poten hetzelfde zijn. Dit asymmetrische ontwerp is leverbaar in vier ronde en een vierkante uitvoering in eiken, lak of keramiek. De stevige Unda poefs zijn er in twee maten, 65x65 en 80x80 cm met afgeronde hoeken, en zijn leverbaar in elke Pode bekleding. Door hun stevigheid kun je ze trouwens ook gerust als bijzettafel gebruiken.

De softe sector: karpetten en kussens

Pode staat natuurlijk ook bekend om de uitgebalanceerde collectie accessoires en de softe collectieonderdelen, zoals karpetten, kussens en plaids. “Nastro” heet het nieuwe karpet van Claire Vos. Met een band die in een afwijkende kleur langs de randen van het kleed loopt en zorgt voor een boeiende dieptewerking. Het karpet is er in drie verschillende formaten, waarvan de grootste 240 bij 340 centimeter meet. Ook heeft Claire Vos twee verschillende kleurschema’s ontworpen: het lichte Pearled Ivory en het blauwe Steel Blue. Studio KZ15 tekent voor de nieuwe kussencollectie Cord. Ze zijn er in drie maten en in alle Pode bekledingsmaterialen. Voor een extra accent, kun je de lekker dikke bies van Cord in een ander materiaal of een contrastkleur laten uitvoeren.

Reacties