Sav & Økse banken collectie

Sav & Økse, het Scandinavisch designmerk van De Machinekamer, zit nu ook goed in de banken.

20 Augustus 2021

Banken met de kenmerkende Scandinavische eenvoud en eerlijke materialen. Negen banken met duidelijke vormen en zonder onnodige poespas.

Scandinavisch design

Ontworpen vanuit een praktisch, nuchter oogpunt. Geheel conform de Scandinavische designfilosofie bepaalt de functionaliteit de vorm. Met de unieke combinatie van design, comfort en eenvoud. Simpele lijnen, bijzondere details en duidelijke vormen. Elk model heeft zijn unieke signatuur, maar de gemene deler treft; kwaliteit en Scandinavisch design.

De banken hebben een stoffen bekleding, ronde vormen, staan op ranke poten en hebben strakke stiknaden. In het ontwerp is het overbodige zoveel mogelijk weggelaten en is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en wol. De banken hebben functionaliteit als kernwaarde. De eenvoudige, maar toch volledige vormgeving en materiaalgebruik is waar Scandinavisch design voor staat.

Kwaliteit om op te zitten

De banken worden gestoffeerd met de gerenommeerde kwaliteitsstof Gabriel. Bij het ontwerpen kun je niet achteraf een stof toevoegen, het is een bepalend onderdeel in het ontwerpproces. Ga je uit van de unieke stofkwaliteiten, dan benadrukken ze de vorm en versterken het ontwerp. Bij de Sav & Økse banken is keuze uit meer dan 300 stofkleuren. Kleuren die passen binnen het Scandinavisch stijlpalet, die geïnspireerd zijn op de kleuren uit de natuur.

Sav & Økse gaat er goed voor zitten

Van eethoek, naar zithoek. De Sav & Økse collectie is bekend om de houten tafels, in de loop van de jaren volgden eettafelbankjes, salontafels en dan nu óók de zitbanken. "Een logische uitbreiding van de collectie" zegt Olger Blase, mede-eigenaar van De Machinekamer. "Banken hadden we vooralsnog weinig, maar dat begon te knagen. Voor dit onmisbare onderdeel van de woonkamer hadden we een duidelijke visie. Kwaliteit en Scandinavisch design. Een bank waar je jaren met plezier op kan zitten en een lust is voor het oog".

Samen een bank samenstellen

Negen modellen, vele opstellingen, verschillende pootjes en meer dan 300 stofkleuren. De verschillende modellen zijn er als 2,5- en 3-zits bank. Ook zijn er modulaire banken in de collectie, welke de klant geheel zelf kan samenstellen. De verkoopadviseurs in de showrooms helpen de klanten om de bank samen te stellen, een bank die perfect past in zijn of haar interieur.

De Machinekamer

De Machinekamer is in 2006 opgericht en richtte zich oorspronkelijk op vintage design meubels. In de loop van de jaren zijn we ons ook gaan toeleggen op het ontwerpen van nieuwe meubels en het opnieuw uitbrengen van oude ontwerpen. De Machinekamer is uitgegroeid tot een meubelwinkel met een grote collectie vintage designklassiekers, een groeiende collectie unieke nieuwe design meubels en heruitgaven van Nederlandse designklassiekers. Dykmeyer, Tubax, Galvanitas Compass Collection en Sav & Økse zijn labels van De Machinekamer. In de showrooms, in Zaandam & Utrecht, staan alle modellen van de Sav & Økse banken collectie.

Meer informatie over de verschillende modellen is te vinden op sotafels.nl.

Reacties