Foto: 2015/Urban-sofa-bank-zitmeubel.jpg

Zitmeubelen voor in de woonkamer

Ook in 2015 vernieuwen designers weer volop hun ideeën over de leefruimte. Hieronder bekijken we een deel van het moderne aanbod zitmeubelen.

We trachten daarbij telkens te achterhalen binnen welke trend zij actief zijn.

Sofa

De sofa is weer helemaal terug. Dit keer lijkt die terugkeer vooral te maken te hebben met een zucht naar orde en ruimtelijkheid. Dat betekent echter nog niet dat de sofa op zich niet ruim en comfortabel mag zijn, wel integendeel. Bankstellen zijn tegenwoordig loungier dan voorheen. Als modestof valt daarbij vooral fluweel op, vaak ook in een uitdagend of verfrissend kleurtje, bijvoorbeeld indigo. 

Hoekbank

Hoekbanken blijven populair. Zij ontsnappen daarbij niet aan de zucht naar meer ruimtegevoel, maar weten hun relatief grote omvang te koppelen aan veelzijdigheid, flexibiliteit en zelfs opbergruimte. Zitplaats wordt vooral gewonnen in de diepte. Losse kussens zorgen voor weelderigheid, maar ook voor verschillende mogelijke zithoudingen.

Lounge

De lounge beïnvloedt tegenwoordig zowat elk bankstel of zitmeubel. Met name het comfort van de lounge vindt haar weg naar zowat alle collega's, zelfs bij de stoelen. De trend die hier werkzaam is, kan beschreven worden als 'buiten naar binnen brengen'. De lounge is immers in wezen een buitenmeubel. De inspiratie voor binnenlounges komt nog steeds voornamelijk van buitenlounges.

Love Seat

Een uitgelezen combinatie van aangaande trends is tot slot te vinden in de love seat. Deze tweezitters combineren een ruimtelijk gevoel (zoals de sofa) met een uitgesproken comfort (zoals de lounge). Verder opereren deze meubels binnen een trend die op zoek gaat naar extra 'nestjes' in de leefruimte. Ook een tikje zogenaamde 'retro furnishing' is de love seat niet vreemd. In oorsprong is dit immers een Victoriaanse vinding.

Urbansofa zitmeubelen

Wil je de huidige trends aan het werk zien? Surf dan even naar Urbansofa.nl. De Urbansofa zitmeubelen verschijnen per model immers in drie grote types: sofa, hoekbank of lounge. Elementenbanken zoals de Orlando maken de leukste combinaties mogelijk. Zo vind je hier per stijl dus meteen alle hippe modellen terug, onder een en hetzelfde dak.

Reacties
Martha-SchoMaker-TrotseOma

Prachtig mooi hoop dat ik win

8 jaar geleden