Nieuw bij Design on Stock: Byen bank

09 Oktober 2015

Byen bank: een echte stadsbank; ontwerp Studio Foorumi


Byen is een bank met organische vormen en subtiele detaillering. Ze wilden graag een bank in de collectie hebben voor compacte kamers, een echte ‘stadsbank’. De slanke armen zijn zo ontwikkeld dat je er tegenaan kunt leunen zonder dat je een kussen nodig hebt, waardoor er een extra breed zitvlak overblijft. Dat maakt, samen met de diepte van 92 cm, dat het totale oppervlak dat de bank inneemt, bescheiden is. Ook aan de achterzijde is veel aandacht besteed, waardoor Byen prima vrijstaand in de ruimte is toe te passen. De smalle armen en hoge poten zorgen voor een ruimtelijk effect; de slanke armen laten veel ruimte over voor een breed zitvlak en de poten lijken los te zijn van de bank zelf, waardoor een luchtig beeld ontstaat.

Studio Foorumi over Byen:

‘Al jaren wilde Design on Stock graag een bank in de collectie die ook geschikt is voor wat kleinere woonkamers, een echte ‘stadsbank’. Toen kwamen we op het idee een bank te ontwikkelen met een heel organische vormgeving, gecombineerd met volumineuze kussens. Ook de smalle armen hebben een mooie ronding gekregen. De bank kreeg de naam Byen, wat in het Noors stad betekent. Byen heeft een heel eenduidige vormentaal: de ronding van de arm en de rug is doorvertaald in de vorm van de poot. Een ander interessant detail: de poten zijn zo geconstrueerd dat ze los lijken te zijn van de bank, waardoor een heel luchtig beeld ontstaat.’

Byen is medio oktober verkrijgbaar vanaf € 1849,- via de erkende Design on Stock verkoopadressen. Het model is verkrijgbaar in stof en leer, de poten zijn uitgevoerd in Aluminium en tegen een meerprijs verkrijgbaar in de kleur Dark.

 

Kijk voor een actueel overzicht van deze verkoopadressen en voor informatie over de collectie op www.designonstock.com.

AANBEVOLEN

Vidato hoekbanken

Vidato maakt hoekbanken op bestelling en dus in al...

Meubels: banken in alle soorten en maten

Bankstellen, fauteuils, hoekbanken of een grote po...

Tips voor het zoeken naar een bank

Om het zoeken naar de perfecte bank te vereenvoudi...

Toscane Rodez

Stijlvolle bank met heerlijk zitcomfort geschikt v...

Caletta Caza

De Caletta en Caza zijn al lange tijd toppers in d...

Opgeruimd te werk

Steeds meer mensen werken (een deel van hun werkti...
Advertentie