Inrichting van een vergaderruimte


Wat heeft een goede vergaderruimte nou nodig? Met een tafel, stoelen en wellicht een televisie om het één en ander af te beelden kom je al een hee

Maar je zou een vergaderruimte nog meer kunnen afstemmen op het doel, aantal werknemers en het type ruimte. Een medewerker van The Office Operators zal je op de hoogte brengen van de belangrijkste aandachtspunten voor en tijdens de inrichting van een efficiënte vergaderruimte.

De huisstijl

In de meeste gevallen is het goed om de ruimte voor het vergaderen aan te laten sluiten op de algemene stijl van het kantoorpand. Zo past het in het beeld van het kantoor en zal het niet uit de toon vallen.

Natuurlijk kan het ook een idee zijn om juist een hele andere stijl eraan te geven, maar dit hangt af van de organisatie. Een jong en dynamisch bedrijf kan dit gemakkelijk maken, maar een financiële instelling dat van origine Amerikaans georiënteerd is kan dit lastiger gebruiken.

Doel van de ruimte

Naast de stijl is het verstandig om vooraf te bekijken wat het doel van de vergaderruimte zal zijn. In sommige gevallen wordt het enkel en alleen gebruikt voor het inspireren en brainstormen en dan is het een optie om een sta-bureau of statafel neer te zetten met wat krukken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat wanneer je een actieve houding aanneemt het eenvoudiger is om tot ideeën te komen.

Als de ruimte altijd wordt gebruikt voor formele zittingen en er hierbij ook klanten over de vloer komen is het goed om de inrichting netjes te houden. Zorg dat er een ronde of ovale tafel beschikbaar is met bureaustoelen die comfortabel zitten. Om bij een presentatie het geheel beter te kunnen neerzetten zou je kunnen kiezen voor een beamer.

Erg handig

Het ligt misschien voor de hand, maar in een vergaderruimte moeten er altijd voldoende stopcontacten beschikbaar zijn. Tegenwoordig werkt vrijwel iedereen op een laptop en dus goed om hier op voorhand alvast rekening mee te houden.

AANBEVOLEN

Meubels: banken in alle soorten en maten

Bankstellen, fauteuils, hoekbanken of een grote poef. Kies uit tal van verschill...

bamboe zithoek

Bamboe zithoek Geef uw woonkamer de natuurlijke warme uitstraling van bamboe. E...

Opgeruimd te werk

Steeds meer mensen werken (een deel van hun werktijd) vanuit huis. Uit onderzoek...

Caïfa fauteuil van Vidato

De Caïfa heeft een opvallend prettig zitcomfort met de vrij zachte rug met opti...

Stoffering

Bij Meubelstoffeerderij Dijkstra kunt u terecht voor al uw stoffeerklussen.

Tips voor het zoeken naar een bank

Om het zoeken naar de perfecte bank te vereenvoudigen is het handig een lijstje ...

Advertentie