Foto: Bank-Aikon-Lounge-Marike-Andeweg.jpg

Bank Aikon Lounge - Marike Andeweg

Ontwerper Marike Andeweg heeft de bank Aikon Lounge ontworpen. Een loungebank met comfortabele look en royale zitgedeeltes.

Alleen thuis? Dat wordt lekker loungen. Bezoek over de vloer? Even de zitdiepte aanpassen met de rugkussens et voilá: een stevige zit. Met Aikon Lounge maak je in drie stappen je persoonlijke, ideale bank. Door te variëren met de basiselementen en kussens verander je de functie. Alle elementen zijn los in de ruimte te zetten, maar ook te koppelen. Dus mocht je verhuizen, dan kijk je in je nieuwe huis gewoon opnieuw hoe ze het beste uitkomen.

Marike Andeweg over Aikon Lounge: 'Het ontwerp is een doorontwikkeling van model Aikon, die zich door zijn comfortabele look en royale zitvlakken uitstekend leent voor een lounge-uitvoering. Om dit gevoel te versterken loopt de brede arm door in de rug en is de zitting vlak gemaakt. Daarnaast ontstaat een luchtig beeld, doordat de brede rug achter de kussens zichtbaar is. Door naar eigen wens rug- en sierkussens te plaatsen in verschillende breedtes en kleuren, krijgt de bank een unieke uitstraling en kun je kiezen of je wilt zitten, loungen of slapen. In drie stappen creëer je je eigen Aikon Lounge: eerst kies je een of meerdere zitelementen, vervolgens de rugkussens en als finishing touch de sierkussens.'

Model Aikon Lounge is verkrijgbaar in 104 uitvoeringen in stof en doordat de elementen op alle manieren te koppelen zijn, is met een beperkt aantal uitvoeringen een oneindig aantal opstellingen te maken. Een Aikon Lounge 2,5-zits bank inclusief 2 rugkussens is verkrijgbaar vanaf € 1803,-. Net als de overige meubels in de Designonstock.com collectie is de levertijd van Aikon Lounge een paar weken. Bankenserie Aikon Lounge is vanaf eind april verkrijgbaar via de erkende Designonstock.com verkoopadressen. Kijk voor een actueel overzicht van deze verkoopadressen en voor informatie over de collectie op www.designonstock.com.

Marike Andeweg
Haar visie op design vindt zijn basis in zuiverheid en bruikbaarheid. Wat haar het meest inspireert is de uitdaging om een puur, eenvoudig product te creëren. 'Ik zoek naar de grenzen tussen esthetiek, functionaliteit en materiaaleigenschappen.'

Marike begon haar carrière bij de Nederlandse meubelfabrikant Pastoe. Daarna was ze medeoprichter van een designlabel waar ze creatief directeur is geweest. In 2010 heeft ze een nieuwe start gemaakt met haar nieuwe merk NotOnlyWhite. Ze heeft meerdere designprijzen gewonnen, waaronder de Golden German Designpreis in 2008 en 4 keer de iF product design award, waarvan de meest recente in 2011.

Publicatiedatum: 13 april 2013

Gespot door de redactie van Wonen.nl

Reacties