Foto: hoekbank-hoeksalon-meubels

Hoeksalons en sofa’s in alle soorten en maten

Een salon is een belangrijk en noodzakelijk onderdeel van de woonkamer.

Je kijkt er samen met het gezin televisie, knuffelt er lekker in samen met jouw kids en je kan er heerlijk in genieten van een lekkere kop koffie. Maar wat voor salon moet je nu juist kiezen en hoe weet je dat je een kwalitatief salon hebt gekozen waar je enkele jaren zoet mee bent? Wij geven alvast een aantal tips mee voor hoeksalons en sofa’s!

Soorten hoeksalons

Ben je een grote voorstander van een hoeksalon, dan maak je zeker en vast de juiste keuze. Een hoeksalon neemt minder ruimte in dan een ander salon en geeft de plaats aan verschillende mensen, waarbij je met aparte salons veel meer plaats kwijt zou zijn. Eens je de keuze hebt gemaakt om voor een hoeksalon te gaan, wacht je nog de moeilijke taak om er effectief een te kiezen. Er zijn verschillende soorten hoeksalons en we zetten ze voor jou even op een rijtje:

  • Een modulair hoeksalon: dit is een hoeksalon dat uitgerust is met een poef of met een kruk.
  • Een omkeerbaar hoeksalon: dit soort hoeksalons bied je de mogelijkheid om de hoek van het salon langs links of langs rechts te plaatsen, zoals jij het wilt.
  • Een hoeksalon met clic clac systeem: hier kan ook een bed of slaapbank van gemaakt worden. Handig voor in beperkte ruimtes of wanneer je een logé op bezoek hebt!

Materialen hoeksalons

Hoeksalons zijn er niet alleen in verschillende soorten, maar ook in verschillende materialen te verkrijgen. Je hebt de keuze tussen een leatherlook, stof en echt leder. Een hoeksalon in leder of met een leatherlook is gemakkelijk in onderhoud, maar geeft je dan weer minder mogelijkheden wat betreft kleuren kiezen. Wanneer je echt een speciale kleur van hoeksalon wil, heb je meer kans dat je voor een stoffen versie zal moeten kiezen.

Wat is een sofa?

Veel mensen denken dat ze een sofa in huis hebben staan in hun woonkamer, maar weten vaak niet dat er een verschil is tussen sofa’s en banken. Een sofa is een zitbank die, zoals het woord het zelf zegt, eigenlijk enkel geschikt is om rechtop in te gaan zitten. Ook is ze vaak maar bedoeld voor één persoon. Een zitbank daarentegen, daar kunnen meerdere mensen in en die is wel geschikt om echt languit onderuit te gaan liggen en een serie te bekijken op Netflix!

Sofa’s in stof of leder?

Nu je exact weet wat een sofa is en je beslist hebt dat je er graag zo eentje wil in je woonkamer, moet je nog de keuze maken tussen een sofa in stof of een in leder. Zowel een sofa als in leder en stof bieden voor- en nadelen. Zo is een sofa in echt leder een heel stuk duurder dan een sofa in stof. Wel heb je dan weer het voordeel dat een lederen sofa gemakkelijker in onderhoud is dan een stoffen sofa. Het voordeel dat je ook hebt bij stoffen sofa’s is dat het altijd zacht zit en nooit koud wordt onder je achterste. Dat kan je wel eens hebben met leder aangezien dat een koud materiaal is. Misschien wel wat minder geschikt voor in de winter dus?

Reacties