Foto: Franky

Aime Té lanceert nieuwe tafelcollectie FRANKY

Geïnspireerd op het organisch vormgebruik van architect Frank Gehry

17 November 2023

Nederlands designmerk Aime Té lanceert een nieuwe collectie: FRANKY. Deze serie eettafels is ontworpen door het eigen ontwerpteam Maison Aime Té en geïnspireerd op de Easy Edges meubelserie van de wereldwijd bekende architect Frank Gehry. De FRANKY-tafels zijn uitgebracht in drie vormen: organisch, rond en rechthoekig en verkrijgbaar in diverse maten. Iedere tafel is gemaakt van hoge kwaliteit massief eiken en eikenfineer en beschikbaar in de kleuren natuurlijk, gerookt of zwart eiken.

Bij het ontwerpen van de FRANKY-collectie heeft Maison Aime Té 'gevoel' als uitgangspunt genomen. De eettafel heeft een prominente rol en staat vaak in het hart van het huis, de eetkamer. Ondanks dat de tafels aanwezig zijn, voelen ze door de ronde vormen zacht en benaderbaar aan. Laat je niet misleiden door de zachte uitstraling van de collectie; de tafels zijn zeer stevig en gemaakt voor elk gezelschap. De FRANKY-eettafels zijn perfect te combineren met de TRIBUTE-eetkamerstoelen, de ideale formule voor een avond tafelen met vrienden of familie.

Maison Aime Té

De kracht van het designmerk komt grotendeels voort uit het eigen ontwerpteam, genaamd Maison Aime Té. Door alle meubels in eigen huis te ontwerpen, creëert Aime Té tijdloze items met een herkenbare handtekening. Uniek design, natuurlijke materialen en Europees vakmanschap staan in ieder ontwerp centraal. De meubels zijn van hoge kwaliteit en zo gemaakt dat ze een generatie lang meegaan. Hiermee probeert het merk bewust te zijn van de impact van de meubelindustrie op het milieu.

Geïnspireerd op Frank Gehry

Maison Aime Té laat zich voor het ontwerpen van tijdloze meubels graag inspireren door iconische designs uit het verleden. Er is een duidelijke connectie tussen de FRANKY-collectie en het werk van architect Frank Gehry. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door het gebruik van organische vormen en zachte rondingen. Dit is duidelijk terug te zien in de eettafels, die afgeronde hoeken en cilindervormige poten hebben. Met de FRANKY-collectie brengt het designmerk een ode aan vrij denken, het gebruik van hoogwaardige materialen en design van het hoogste niveau, net als Gehry in de zeventiger jaren deed.

aimetestudio.com

 

 

Reacties