Foto: Afbeelding__copy_Unsplash_-_Wonen_nl_X_TK_lift

Wat zijn de voordelen van trapliften en waarom zou je er een overwegen?

Wat zijn de voordelen van trapliften en waarom zou je er een overwegen?

Iwan 08 Augustus 2023

Het kan een grote uitdaging zijn voor senioren en mensen met beperkte mobiliteit om de trap op en af te gaan. Maar gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar die kunnen helpen, zoals trapliften. In deze blog bespreken we de voordelen van trapliften en waarom je er een zou kunnen overwegen.

Comfort en veiligheid

Trapliften zijn ontworpen om het comfort en de veiligheid in huis te vergroten. Voor mensen met beperkte mobiliteit kan het manoeuvreren van trappen een uitdaging zijn, en in veel gevallen zelfs gevaarlijk. Een traplift biedt dan een veilige en comfortabele manier om verschillende verdiepingen van een woning te bereiken. Veel moderne trapliften zijn uitgerust met veiligheidsvoorzieningen zoals veiligheidsgordels, sensoren die obstakels detecteren en noodstopknoppen. Een traplift van TK Home Solutions is bijvoorbeeld zo ontworpen dat ze een soepele en rustige rit bieden, waardoor gebruikers zich zekerder en zelfstandiger voelen.

Behoud van onafhankelijkheid

Een ander groot voordeel van trapliften is dat ze de gebruiker in staat stellen om onafhankelijk te blijven. Voor veel mensen betekent het ouder worden of het leven met een handicap dat ze hulp nodig hebben bij dagelijkse taken, zoals het bewegen door hun eigen huis. Dit kan leiden tot een gevoel van afhankelijkheid en frustratie. Een traplift kan dit probleem verhelpen. Ze stellen de gebruiker in staat om zich zelfstandig tussen verdiepingen te bewegen, waardoor de noodzaak van hulp van anderen wordt verminderd. Dit kan een enorme boost geven aan het zelfvertrouwen en de kwaliteit van leven van de gebruiker.

Een traplift is ruimtebesparend

Een ander significant voordeel van trapliften is dat ze opmerkelijk weinig ruimte in beslag nemen en gemakkelijk te installeren zijn. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft een traplift niet veel ruimte in te nemen. Het spoor waarop de lift loopt wordt meestal aan de smalste kant van de trap gemonteerd en het zitgedeelte kan worden ingeklapt als het niet in gebruik is, waardoor er voldoende ruimte overblijft voor anderen om de trap te gebruiken.

Mogelijkheden voor financiering door WMO

In Nederland zijn er mogelijkheden voor financiële hulp bij de aanschaf van een traplift. De Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is bedoeld om burgers te helpen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. Een onderdeel hiervan kan het verstrekken van hulpmiddelen zoals een WMO traplift zijn. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en behoeften, kan de gemeente besluiten om een WMO-vergoeding te verstrekken voor de aankoop van een traplift. Je kunt contact opnemen met jouw lokale WMO-loket om na te gaan of je in aanmerking komt voor deze vorm van ondersteuning.

?

Reacties