Foto: traplift_vergelijken__bedrijven

Vijf tips om langer thuis te kunnen blijven wonen

Langer thuis wonen gaat makkelijker met deze vijf tips.

Jaimy van de Wal

Senioren worden steeds vaker aangespoord om thuis te blijven wonen, in plaats van naar een verzorgingshuis te verhuizen. Maar hoe zorg je ervoor dat je langer thuis kan blijven wonen? Hier zijn vijf tips!

Traplift

Een traplift is een belangrijke verandering in huis, hierdoor hoef je de trap niet meer op te lopen als dit nog maar lastig gaat of helemaal niet meer mogelijk is. Een rechte trap hebben is niet nodig. Er zijn ook trapliften die gemaakt zijn voor trappen met bochten. Handicare is een trapliften specialist die ook trapliften met bochten maakt. Een traplift is niet alleen prettig maar ook veilig omdat de kans nog maar klein is dat je valt.

Badkamersteunen

In de badkamer is het ook belangrijk om extra beveiliging te installeren. Badkamersteunen zijn erg handig, hieraan kun je jezelf vasthouden tijdens het douchen of in bad gaan. Hierdoor val je minder snel en kun je alsnog genieten van je eigen douche!

Bedhek

Ook in de slaapkamer kunnen er extra maatregelen worden genomen, zoals een bedhek. Een bedhek voorkomt uit bed vallen en geeft ook steun bij het in en uitstappen. Veilig slapen en dus langer in je eigen bed kunnen slapen!

Aangepast bestek

Gebruikmaken van het reguliere bestek kan in de loop van de jaren lastiger worden. Gelukkig zijn er heel veel verschillende soorten aangepast bestek die zelfstandig eten langer mogelijk maken. Het verschil tussen gewoon en aangepast bestek is dat het aangepaste bestek een gehoekt handvat heeft. Hierdoor kan je het bestek makkelijker vast pakken en heb je minder spierkracht nodig.

Alarmsysteem

Het installeren van een alarmsysteem maakt langer thuis blijven wonen veiliger. Met een druk op de knop is er contact met de meldkamer als je valt, als er geluiden zijn die je niet vertrouwd of voor andere zaken. Dit is niet alleen geruststellend voor jezelf maar ook voor de dierbare om je heen.

Reacties