Foto: 2018/traplift-123traplift.jpg

Traplift kopen of huren?

Wanneer je ouder wordt, kan het traplopen een probleem worden

Guido van Loon

Dan is het een optie om beneden een slaapkamer in te richten. Veel mensen hebben hier echter geen ruimte voor en zijn toch aangewezen op de slaapkamer boven. Dan kan een traplift kopen of huren een oplossing zijn. Maar voor mensen die zich niet dagelijks met de productie en ontwikkeling van trapliften bezig houden, is het lastig om een goede traplift uit te zoeken.

Wat is een traplift?

Een traplift bestaat uit een rail, twee motorunits en een stoel. De stoel is gemonteerd op de motorunits. Wanneer je van de traplift gebruik maakt, beweegt de stoel zich zijwaarts voort over de rail.

Rechte trap of trap met bocht?

Voor iedere trap is een geschikte traplift te vinden. Het maakt niet uit of de trap in jouw huis recht is of met een bocht omhoog gaat. Zelfs voor trappen met twee bochten erin zijn trapliften te vinden. En ook een smalle trap hoeft geen obstakel te zijn om een traplift te vinden. Voor elke situatie is een oplossing op maat te vinden.

Het oog wil ook wat

Niet alleen zijn er verschillende typen trapliften, ze zijn ook nog eens aan te passen naar jouw eigen smaak. Zowel de kleur van de rail als die van de stoel kunnen naar eigen wens worden bepaald. Zo past de traplift in elk interieur.

Kopen of huren?

Als de traplift een permanente oplossing in huis is, dan kun je deze het beste kopen. Natuurlijk is het een investering, maar wel eentje waar je lang profijt van zult hebben. Bovendien kan de aanschafprijs dankzij de WMO en/of de PGB lager uitvallen. Heb je slechts tijdelijk een traplift nodig, dan is het ook mogelijk om deze te huren. Het is wel afhankelijk van de lengte van de huurperiode of dit een gunstige optie is. Vraag daarom altijd een vrijblijvende offerte voor zowel het huren als het kopen van een traplift. Op die manier kun je de kosten goed vergelijken. En laat je ook goed adviseren door de trapliftadviseur. Die is op de hoogte van alle mogelijkheden en kan ook de verschillen voor je uitrekenen.

Meer informatie: 123trapliften.nl

Reacties