Foto: Slaapkamer_renovatie_WonenNL

Slaapkamer renoveren tot uw eigen smaak

Al eeuwen worden slaapkamers ingericht het enige verschil is dat er nu veel meer verschillende veel meer verschillende smaken hebben met wat ze met hun eigen kamer willen.

Adine Welsink 03 Februari 2023

Soms is het lastig om te weten hoe je jou stijl kan vinden en hoe je het moet aanpakken om een slaapkamer helemaal opnieuw naar eigen smaak in te richten, daarom dat we je vandaag even op weg helpen.

Maak een plan

Bedenk hoeveel ruimte je hebt, wat je in de kamer wilt hebben en wat belangrijk is om te hebben. Sommige willen graag een tweepersoonsbed in hun kamer, maar misschien is een twijfelaar juist beter voor de ruimten. Schrijf vervolgens op wat je wilt in je kamer, vervolgens ga je aan het werk met de indeling van de kamer. Bedenk zelf wat een goeie indeling zou zijn, zorg dat er genoeg ruimte overblijft voor jou om te lopen door de kamer en dat je het niet te vol maakt. Denk daarbij ook aan een goed budget, hoeveel wil je spenderen aan de renovatie? Wil je de kamer helemaal op nieuw doen of juist alleen wat decoraties toevoegen.

Meubels uitzoeken online

Nu is het belangrijk dat je gaat zoeken naar meubels die passen bij de stijl die je wilt hebben in je slaapkamer, zoek online uit welke meubels jij denkt dat bij elkaar past. Het is ook niet erg om inspiratie te zoeken op Pinterest. Kijk ook even bij zaken zoals Ikea of JYSK, deze zaken verkopen vaak mooie meubels voor een redelijke prijs en hebben ook vaak een ruime keuzen om uit te kiezen. Vervolgens kan je de meubels gaan kopen bij de meubelwinkels die je hebt uitgekozen.

Slaapkamer inrichten

Nou komt het leukste van alles, het inrichten van je eigen slaapkamer, alles kan je nu in elkaar zetten en op de plekken zetten waar je het had ingedeeld. Je kan het natuurlijk nog altijd van plek veranderen als je denkt dat een andere plek toch beter past. Je kan de muren nog aankleden met schilderijen of posters en dan is je kamer splinter nieuw en naar eigen smaak ingericht!

Toch nog hulp nodig

Soms is zelf iets renoveren toch erg lastig, daarom is hulp vragen ook helemaal niet erg. Bij Ikea zijn er vaak medewerkers die u graag veder zouden willen helpen, ook zijn er een groot aantal professional interieur designers die u een handje kunnen helpen. Denk er dan wel aan dat professionals meestal toch een bedrag vragen om u advies te geven dus als u dat liever niet heeft zal Ikea de beste optie zijn.

Reacties
Anderen bekeken ook