Handige hulpmiddelen wanneer je mobiliteits klachten hebt

Hoe ouder je wordt, hoe minder soepel het bewegen vaak gaat. Dit is niet erg want ouderen krijgen vaak te maken met mobiliteitsproblemen.

13 Juli 2021

Toch kan dit ook op jonge leeftijd gebeuren. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg hulpmiddelen waardoor alle mensen met mobiliteitsklachten, voldoende mobiel kunnen blijven. Het is namelijk belangrijk dat deze mensen in beweging blijven zodat ze ook een aantal zaken zelfstandig kunnen blijven doen. Denk hierbij aan boodschappen doen of het reizen met de trein. Een ffp2 masker kopen en gebruiken tijdens het reizen met de trein wordt hiervoor aangeraden. Zo blijven de ouderen ook voldoende beschermt tegen het virus.

Zoals eerder vermeld zijn er dus een aantal handige hulpmiddelen die mensen met mobiliteitsklachten kunnen gebruiken, welke dit allemaal zijn? We zetten het voor je op een rijtje in dit artikel.

Looprek

Een looprek is de oplossing voor mensen die weinig kracht in hun benen of voeten hebben. Met een looprek ben je verzekerd van extra steun tijdens het wandelen en loop je minder risico om te vallen. Daarnaast zorgt een looprek ervoor dat mensen met een verminderde coördinatie toch op een zelfstandige manier een klein stukje kunnen lopen. Dit is voor deze mensen ontzettend veel waard. Een looprek wordt veelal binnen het huis gebruikt en zorgt ervoor dat mensen zich zelfstandiger door het huis kunnen voortbewegen. Een looprek kan er uiteindelijk toe bijdragen dat iemand langer zelfstandiger thuis blijven wonen.

Rollator

Wanneer iemand met een wandelstok of looprek niet meer zeker van zichzelf is en steeds denkt om te vallen, dan biedt een rollator wat meer houvast. Een rollator is een stuk steviger dan een looprek of wandelstok waardoor de kans op vallen nihil wordt. Ook als je last hebt van verminderde spierkracht is een rollator een interessante optie.

Daarnaast biedt een rollator vaak een opbergplek, waardoor je als je bijvoorbeeld naar de supermarkt bent geweest hier een aantal spullen in kunt doen. Ook zit er vaak een zitje op een rollator, waardoor je tijdens een langere wandeling lekker kunt uitrusten op het hulpmiddel zelf.

Het komt dus regelmatig voor dat mensen slecht ter been zijn. Dit kan komen door de leeftijd maar ook op jonge leeftijd kun je al last krijgen van mobiliteitsklachten. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je toch mobiel kunt blijven. Bekijk welk type hulpmiddel bij jou past en aansluit bij je persoonlijke situatie. Laat je vervolgens helpen door adviseurs of vraag advies in je omgeving. En schaf uiteindelijk het hulpmiddel aan dat bij je past

Reacties