Foto: tv_slaapkamer

Een tv in de slaapkamer: zo pak je het aan!

Als jij een echte tv-liefhebber bent, wil je het liefst de hele dag van je favoriete programma’s kunnen genieten.

Ninon 29 Maart 2024

Hoe lekker is het als je vlak voor het slapengaan, of juist op een ochtend in het weekend kan genieten van een goede film of serie, gewoon vanuit je bed? Hoe kun je het nog relaxter maken? Wil jij een televisie kopen voor in de slaapkamer? Er zijn verschillende mogelijkheden om deze tv op een tactische plek te installeren. We vertellen je in dit artikel hoe je een tv in de slaapkamer het best kunt aanpakken.

Aan het plafond

Er bestaan speciale tv-beugels waarmee je de beste tv 2024 aan het plafond kan hangen. Deze helt dan een beetje schuin naar beneden, zodat jij liggend vanuit bed lekker naar je tv kan kijken. Het voordeel van zo'n oplossing is dat je heerlijk relaxed tv kunt kijken en dat de tv enigszins uit het zicht verborgen is. Een nadeel is dat je alleen de mogelijkheid hebt om liggend tv te kijken. Als je rechtop zittend in je bed tv kijkt, heb je binnen de kortste keren vervelende nekklachten.

Aan de muur

Een makkelijke oplossing is een tv aan je muur. Dit kan de muur tegenover je bed zijn, maar als je bed tegen de muur staat aan één zijde, kun je de tv ook aan de zijkant hangen en hem met een draaibare tv-beugel naar je toe trekken als je tv wilt kijken. Wanneer je tv aan de muur hangt is het even priegelen met de ideale hoogte. Je wilt als je rechtop in bed zit, dat het tv-scherm een derde vanaf boven precies in jouw gezichtsveld valt.

Op een standaard

Er bestaan ook speciale, soms verrijdbare, tv-standaarden voor thuis. Ideaal voor in de slaapkamer, omdat je de hoogte van je tv ieder moment naar wens kunt instellen. Een nadeel aan deze standaarden is wel dat het vaak een gepriegel is met snoeren en dat ze er ook niet heel sfeervol uitzien. Als de standaard verrijdbaar is, heb je wel de mogelijkheid om de tv bijvoorbeeld in een kast te verstoppen op de momenten dat je er niet naar wilt kijken.

In de kast

Heb jij tegenover je bed een mooie kledingkast staan met openslaande deuren? Lucky you! Dit zou zomaar de ideale plek kunnen zijn om je tv op te hangen. Wanneer je de kast opent kun je lekker tv kijken en wanneer de kast dicht is, zie je hem niet hangen. Wel werkt dit natuurlijk alleen maar goed als de kastdeur net lekker in je blikveld valt en moet het natuurlijk mogelijk zijn om een tv-beugel aan de kastdeur te bevestigen.

Reacties