Foto: Aangepaste-badkamerhulpmiddelen-ouderen-senioren-mensen-met-beperking

Aangepaste badkamerhulpmiddelen ouderen, senioren en mensen met een beperking

Zelfstandig naar het toilet gaan en kunnen douchen staat bij veel mensen hoog op het lijstje. Met het ouder worden is dit niet altijd meer vanzelfsprekend.

Ook als jongere met een beperking lever je liever zo min mogelijk in op je privacy.

Elementen die van belang zijn in een badkamer zijn veiligheid, goede hygiëne, zelfredzaamheid, gebruiksgemak en comfort voor de gebruiker. Allemaal zaken waarbij de Bano zorgbadkamer rekening mee is gehouden. Daarbij is de badkamer levensloopbestendig. De badkamer is ook bij uitstek geschikt voor eventuele (mantel)zorg: door de aanwezige hoog/laag producten kan er in een ergonomische houding zorg worden verleend. De degelijke en duurzame materialen zorgen voor een levensduur van 20 tot 25 jaar. De manier van inrichten zorgt voor een snelle en makkelijke schoonmaak.

De opstelling is zodanig dat de gebruiker op elke plek in de badkamer een element heeft om zich aan vast te houden. Maar ook zodat de zorgmedewerker zich optimaal kan bewegen bij het bieden van hulp. De kwaliteit van de verschillende badkamer hulpmiddelen, geeft het geheel een luxe beleving tijdens het gebruik. Het middelpunt van de badkamer is het Sta-op toilet.

In de praktijk blijkt dat bewoners deze badkamer weer zelfstandig kunnen gebruiken, terwijl dat in de vorige badkamer niet meer mogelijk was. Het werk van de eventuele (mantel)zorger wordt beduidend verlicht. Ook voor revaliderende patiënten is de Bano zorgbadkamer een uitkomst door eerder zelfstandig gebruik.

De badkamer hulpmiddelen van Bano kunnen ook geïnstalleerd worden in de al bestaande bad kamer. Het is dus niet persé nodig om een geheel nieuwe badkamer aan te leggen.
Of er nu gebruik wordt gemaakt van de huidige badkamer of dat er een nieuwe wordt geïnstal- leerd, de badkamer is geheel naar eigen smaak in te richten: Bano helpt graag bij het maken van een plan! De badkamer blijft uiteraard ook optimaal bruikbaar voor de overige gezinsle den.

Wilt u de zorgbadkamer bezichtigen of weten hoe het werkt? Maak een afspraak om in de showroom in Papendrecht langs te komen!

Alle badkamerelementen zijn in hoogte verstelbaar. Op plekken waar dat logisch is, zitten voorge- vormde handgrepen. De bedieningsknoppen zitten op makkelijk bereikbare plaatsen.

Meer van Bano Benelux
Reacties