Foto: Binnenkijker_DB_KeukenGroep_5

Witte keuken met kookeiland met kids nog leuker dan gedacht

Deze witte keuken met kookeiland is het prachtige eindresultaat van alle wensen en keuzes van Daan en Mirte uit Utrecht. Zij zochten voor hun nieuwe woning een moderne keuken.

13 Maart 2023

Ze willen in de beperkte ruimte die er is, een keuken waarmee ze in verbinding met anderen kunnen staan. Dus koken met het zicht op de kinderen op de bank en de partner aan de eettafel.

Met deze keuken van Artic Keukens is het nog leuker dan ze hadden gedacht. Niet meer met je rug overal naar toe staan en niet meer de helft missen.

De kindveilige keuken is voor de kids fijn, want papa Daan is beschikbaar als hij kookt, moeder Mirte ook als ze bezig is. Wat gezellig om hier samen koekjes te bakken! 

Echt een keuken voor gezin waar je de kids makkelijk bij betrekt als ze in de woonkamer zijn. Ze kunnen hun spel onderbreken om even te helpen en het daarna weer oppakken.

Het keuken- en woonkamerleven loopt in elkaar over. Dat geeft veel extra gezelligheid, zowel in de keuken als in de woonkamer.

De afmetingen van deze keuken met kookeiland vormen het bewijs dat je voor een keuken met eiland niet per se zeeën van ruimtes hoeft te hebben. Met dank aan een slim ontwerp. 

Trendy hout in keuken wit met eiland

Hout komt op meerdere plekken in huis terug. Het hout in de keukennis is een warm en natuurlijk accent dat de huiselijkheid en gezelligheid in deze woning onderstreept.

De eettafel is van hetzelfde hout en vormt een mooie verbindende schakel tussen de keuken en de woonkamer. 

Een witte keuken met hout ademt de sfeer van Scandinavië, het land van wijsheid, natuur en rust. Daar doet deze keuken met =Scandinavische kleuren ook aan denken.

Witte keuken met kookeiland

Het blad draagt de kleuren en verenigt alles, zowel de kleur hout uit de nis als de kleur wit van de keuken als de kleur van de vloer.

Het was een gok voor Daan en Mirte, maar het is perfect uitgekomen. Dun als het werkblad is, is dit ook echt het mooiste in deze keuken.Momenteel zie je zowel dunne als dikke werkbladen, daarom was de keus wel lastig. Maar gekeken naar het ontwerp en de stijl van Daan en Mirte is dit toch de beste keuze.

“We hadden ook kunnen uitspatten met het werkblad, maar dat hebben we niet gedaan. Dit is rustig en goed zo.”

Overal een eiland

“Wel een keuken met eiland om aan te koken, geen toeter van een afzuigkap meer, wat een vooruitgang,” zucht Daan vergenoegd. De Bora werkbladafzuiging zuigt kookdampen en geuren naar beneden weg.

Dankzij deze ingenieuze vinding is een keuken met kookeiland nu in elke woning mogelijk. Ze maken er goed gebruik van.

In keukenontwerp komt alles samen

Een witte keuken is de wens van Daan en Mirte. Wit is rustig en plezierig voor hen, strak ook.

Mooi dat deze moderne witte keuken met kookeiland alle kleuren verenigt die je vindt in de woning. De kleuren van de buitenzijde worden binnen herhaald zodat een mooi en rustig samenspel ontstaat.

Spoelen gebeurt in de keuken in de nis. Slim bedacht, want als je met bergen vaat zit die je niet direct wilt opruimen, dan staat het hier uit het zicht.

Bij de keus tussen bergruimte en beenruimte aan het witte kookeiland slaat de weegschaal door naar een praktische keuken met volop kastruimte. Hier zou nog een bar gemaakt kunnen worden, maar Daan en Mirte vinden opbergen belangrijker.

En dus komen er kasten aan de zichtzijde van de kamer. Er staat een losse barkruk waar ze wel eens op neerstrijken.

Ze missen een aparte zit niet, het wordt ruimschoots gecompenseerd door de riante eettafel dicht bij de schiereilandkeuken. Omdat het een open keuken is, is dat ook helemaal niet erg.

Als maatwerk

Deze witte keuken met eiland past voor Daan en Mirte als een maatwerkkeuken. De keuken voldoet aan alles wat zij willen. Ook past deze greeploze eilandkeuken naadloos in de ruimte. Voor jarenlang plezier!

Artic Keukens in Utrecht is onderdeel van DB KeukenGroep. DB KeukenGroep heeft ook nog vestigingen in Haarlem, Berkel en Rodenrijs, Sint-Annaland, Goes, Rijssen, Kesteren en Nunspeet. Ruim 2100 klanten beoordelen DB KeukenGroep met een 9,6 op het onafhankelijke platform Qasa.nl.

Reacties
Anderen bekeken ook