Vinicase wijnrek

Modulair stenen wijnrek met talloze mogelijkheden.

In jouw kelder

Voor de echte wijnliefhebber is het zelf opleggen van wijn een waar genoegen. Vinicase is al jarenlang bij vele professionele en particuliere wijnkenners in gebruik. Lang niet altijd in een kelder, maar veelal in een geklimatiseerde bovengrondse wijnkamer. Het Vinicase-wijnoplegsysteem, eventueel aangevuld met apparatuur om de temperatuur en luchtvochtigheid op een wenselijk niveau te houden, staat jaar na jaar garant voor het genieten van jouw dierbare wijnen.

Wij zijn gespeciliseerd in het inrichten van wijnkelders voor vrijwel elk wijnrek voor de wijnkelder kunt u bij ons terecht.

Materiaal

Het door wijnprofessionals ontworpen Vinicase wijnbewaarsysteem is modulair van opbouw. De verschillende elementen worden, zonder lijm of cement, gestapeld en aan elkaar geschakeld tot een zelfdragend wijnrek met de stabiliteit van een gemetselde kelder.
Vinicase wordt gemaakt van vergruisd marmer, uit de groeve van Comblanchien in de Bourgogne, en wit cement. Deze hoogwaardige grondstoffen leveren een materiaal op dat temperatuur- en vochtregulerende eigenschappen heeft. De nissen kunnen vocht opnemen en weer afstaan, de massa van het materiaal zorgt ervoor dat temperatuurschommelingen sterk afgezwakt worden. De stijlvolle en getoogde nissen geven het vinicase wijnrek een authentieke uitstraling. De nissen zijn extra diep, waardoor er twee rijen flessen achter elkaar kunnen worden opgelegd en de lichtinval geminimaliseerd wordt.

Dubbeldiep opleggen

Net als in professionele wijnkelders worden de wijnflessen in een Vinicase wijnrek dubbeldiep opgelegd. De 'ziel' van de flessen naar voren en naar achteren en de, voor de temperatuurschommeling gevoeliger, halzen precies in elkaar passend. De massa van steen en flessen zorgt voor een optimale thermische stabiliteit. De extra diepte biedt bescherming tegen invallend licht en vergroot de opslagcapaciteit merkbaar per strekkende meter wandlengte.

Een Vinicase wijnrek is zeer geschikt voor het geordende beheer van jouw wijnverzameling. De wijnnissen zijn geschikt voor alle soorten wijnflessen, zoals; Bordeaux- of Bourgognemodel, Elzas, Champagne, Rioja, Italiaanse flessen, halve flessen en Magnums. 
De diverse nissen kunnen met losse schappen worden onderverdeeld, waardoor vakken voor 6 tot 92 flessen ontstaan. De schappen zijn blijvend in hoogte verstelbaar, zodat je de indeling altijd naar behoefte aan kunt passen. Je bent dan altijd in staat om wijnsoorten en/of jaargangen overzichtelijk bij elkaar te bewaren. Een verzinkte etikethouder maakt het voorraadbeheer nog eenvoudiger. De etikethouders zijn gemaakt van verzinkt staal en kun je met dubbelzijdig plakband, of met een speldje, ophangen bij de gewenste nis.

Ideale bewaaromstandigheden

Wijn is één van de weinige producten die door het lang te bewaren beter kunnen worden. Wanneer je voor de juiste bewaaromstandigheden zorgt, dan wordt je geduld uiteindelijk beloond.

Het rijpingsproces waarin tannines, zuren en aroma's tot een uitgebalanceerd geheel komen, stelt eisen aan de wijze waarop wijnen worden opgelegd.

- Een constante temperatuur, bij voorkeur tussen 10 en 14 graden Celsius.
- Een relatieve luchtvochtigheidsgraad tussen de 60 en 75%.
- Een goed geventileerde omgeving zonder sterke geuren.
- Een stabiele ligging, vrij van trillingen.
- Zeer beperkte lichtinval.
- Flessen moeten liggend worden bewaard, de kurk moet vochtig blijven om oxidatie van de wijn te voorkomen.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website

Profielfoto van Exaro
Exaro
L.Majoorlaan 21, 1401 RK Bussum