Dit mag niet ontbreken bij een wijnliefhebber in huis

Een echte wijnliefhebber weet natuurlijk dat een paar flesjes wijn in de keukenkast niet voldoende zijn.

07 November 2018

Je moet de juiste glazen, temperatuur, accessoires en zelfs hapjes hebben die het drinken van een goed glas wijn een echte ervaring maken. We hebben alle echte must-haves even voor je op een rijtje gezet.

1. De juiste opslag

Je kan een wijnrek aanschaffen, maar er ook voor kiezen om de ruimte onder het trappengat te gebruiken om een eigen wijnkast te maken. Je kunt alle benodigde accessoires vinden op online webwinkels zoals Coolblue, of door gewoon even een ritje naar de IKEA te maken. Je kunt online tientallen leuke ideeën vinden om dat trappengat om te toveren tot prachtige wijnkast. Heb je helemaal geen kelder tot je beschikking? Dan maak je die gewoon zelf één!

2. Glazen

Een goede wijn drink je natuurlijk uit het juiste glas. En dan hebben we het niet over een set wijnglazen van de Action of de Blokker. Als echte wijnliefhebber mag je best investeren in goede glazen die bij uitstek geschikt zijn voor specifieke wijnen. Glazen voor de witte wijn, glazen voor de rode wijn, en wellicht een set glazen voor een rosé op zijn tijd. Schaf je ontzettend dure producten aan? Dan kun je meteen even contact opnemen met Ohra om je inboedelverzekering wat op te schroeven. Weet je zeker dat al die dure wijnen, glazen en accessoires verzekerd zijn in geval van inbraak of schade!

3. Hapjes

Bij ieder natje hoort een droogje, en zeker wanneer het gaat om een lekker glas wijn. Iedere wijn heeft zo zijn eigen combinatie. Een merlot met een lekker stuk oude kaas, of een pinot grigio met een lekker toastje zalm. De juiste combinaties laten de smaken van de wijn nog beter uitkomen. En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon erg gezellig.

4. Accessoires

Er zijn maar genoeg accessoires te vinden voor de echte wijnliefhebber. Van iets simpels als een wijnkoeler, tot iets complex als een device dat je wijn direct op temperatuur brengt. Een echte wijnliefhebber heeft natuurlijk de broodnodige accessoires in huis.

5. Relaxhoek

Een goed glas wijn drink je niet onderuit gezakt op de bank met een Netflix serie. De beste wijn drink je wanneer je even een heerlijk momentje voor jezelf hebt; alleen of samen. Richt een hoekje in de woning in waar je even kunt ontspannen en kunt genieten van een goed glas wijn (met bijpassend hapje natuurlijk) en een boek, de zonsondergang, of je favoriete muziek.

Reacties