Foto: 2014/Dornbracht_Water-Units.jpg

Spoelbakken van Dornbracht voor de keuken

Keukenplanners, architecten en eindklanten kunnen per directhoogwaardige complete pakketten kiezen van perfect op elkaar afgestemde Dornbracht kranen en Dornbracht spoelbakken Water Sets en Water Units.

De Water Units bestaan uit verschillende enkele of dubbele bakken, die in nauwe samenwerking met een vooraanstaande Canadese producent speciaal voor de combinatie met Dornbracht Water Sets keukenkranen zijn ontwikkeld. Water Units en Water Sets vormen een homogene functionele eenheid die optimaal op een bepaalde werkzaamheid met water is afgestemd. Daarmee borduurt Dornbracht consequent voort op het concept voor kranen en werkzaamheden met water dat twee jaar geleden als Kitchen Zones is ingevoerd en dat gebaseerd is op een scheiding van de verschillende functies in de particuliere keuken naar voorbeeld van de professionele keuken.

Water Zones

De introductie van de Water Units gaat gepaard met een uitbreiding van de Water Zones. Naast Preparing en Cleaning komen er nu Cooking en Drinking bij. Voor keukens waarin de werkprocessen niet volledig gescheiden kunnen worden, combineert de zone Universal met een multifunctionele diepe bak en een vlakke bak alle voordelen van de Water Zones. Aangezien de Water Zone Drinking niet meer alleen tot de leefruimte keuken beperkt is, is tegelijk de naam Kitchen Zones consequent in Water Zones veranderd.
Voor elke Water Zone worden verschillende configuraties aanbevolen. Op die manier kan ook in de keuken de gewenste symbiose van functionaliteit en individualiteit worden gerealiseerd. Voor de zone Preparing kan er bijvoorbeeld voor een diepe en een vlakke bak worden gekozen, wat erg praktisch is voor het schoonmaken van levensmiddelen. Voor Cooking zijn er grote, vlakke enkele bakken om pannen comfortabel te kunnen vullen of de pasta makkelijk te kunnen afgieten. De zone Cleaning wordt met twee grote bakken aangeboden. Voor Drinking zijn vlakke enkele bakken aan te bevelen. En voor keukens met weinig ruimte combineert Universal alle voordelen van de Water Units in één ruimtebesparende variant.

Perfect op elkaar afgestemd

'We kunnen met de nieuwe spoelbakken in combinatie met onze kranen voor de keuken een pakket aanbieden waarin beide perfect op elkaar zijn afgestemd', aldus directeur Andreas Dornbracht. 'En dat op het hoogste niveau. Want net als onze kranen voldoen ook de spoelbakken aan de hoogste eisen als het gaat om kwaliteit, design en functionaliteit.'

Alle Water Units zijn met de hand vervaardigde bakken van roestvrij staal. Hun design is telkens op de eisen van de verschillende functies in de keuken afgestemd.

Diverse Water Units

De twintig enkele en acht dubbele bakken, die als onderbouw- en inlegbak voor vlakke inbouw zijn ontworpen, geven met hun massieve materialiteit en strakke elegantie een geheel nieuwe invulling aan de functionele ruimte keuken. Het exact gelaste, 1,5 millimeter dikke roestvrije staal zorgt voor een nieuw kwaliteitsbewustzijn en dat niet
alleen op grond van zijn haptische eigenschappen. Met een inwendige radius van 7 millimeter vallen de bakken op door hun uitzonderlijke precisie en hun minimalistische design. De prachtige kleur en het fijn geborstelde oppervlak van roestvrij staal benadrukken het karakter van de keuken als leefruimte, die steeds meer zijn klassieke rol als centrum van de woning terugverovert. Details zoals de perfect geproportioneerde overloop en speciale soundpads voor een optimale klank van het water in de bak geven blijk van het streven naar hoogste perfectie.

De Water Units zijn gebaseerd op een uniform basisraster, zodat de bakken voor de verschillende zones vrij gecombineerd kunnen worden.

De Water Units zijn per direct in de handel verkrijgbaar, behalve in de VS, Canada, Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken.

Over Dornbracht

Aloys F. Dornbracht GmbH & Co. KG met hoofdvestiging in Iserlohn is een internationaal actieve producent van hoogwaardige designkranen en -accessoires voor badkamer en keuken. Het bedrijf wint voor het design van zijn producten regelmatig internationale designprijzen en is sinds 1996 zeer geëngageerd op cultuurgebied. Sinds 2006 verschijnt de publicatie 'Dornbracht the SPIRIT of WATER' in een editie voor badkamers en keukens waarin Dornbracht zich als bedrijf met culturele relevantie presenteert en het merk Dornbracht voorstelt. In de hoedanigheid van zowel magazine als catalogus slaagt deze publicatie in de verbinding tussen inspiratie, dialoog en innovatie waardoor het denken en werken bij Dornbracht wordt gekenmerkt.

Reacties