Foto: Dornbracht_roestvrijstaal

Sophisticated Steel: moderne roestvrijstalen keukens met Tara Ultra van Dornbracht

Lange tijd werden roestvrijstalen keukens vooral gebruikt in de industrie en de horeca.

08 April 2024

Vandaag de dag worden ze ook steeds meer in huis toegepast. Zeker in combinatie met warme kleuren en expressieve materialen vormen ze een designstatement dat functionaliteit combineert met sfeer. De klassieke Dornbracht Tara Ultra mengkraan is hier de ideale aanvulling.

Functiegericht en designbewust

Gepolijst, geborsteld of gepatineerd: met de juiste combinaties zorgt roestvrij staal voor een strakke en toch uitnodigende sfeer. De gladde oppervlakken weerkaatsen licht en kleuren met zachte spiegeleffecten en pakken zo de omgeving heel subtiel op. Vooral in de keuken blijkt het materiaal uiterst veelzijdig. Door het koele staal bijvoorbeeld te combineren met tegels of hout ontstaan er verrassende contrasten. Natuursteen zoals onyx of marmer voegt een stijlvol accent toe, net als hier en daar een element in messing. Afgeronde hoeken geven de industriële look een zachte en vriendelijke uitstraling. Bovendien is roestvrij staal hygiënisch, gemakkelijk schoon te houden en robuust.

Harmonieus samenspel met Tara Ultra

Tara Ultra past perfect in dergelijke keukeninterieurs: de mengkraan combineert het design van een modern icoon met professionele functionaliteit, en wordt zo een harmonieus onderdeel van een breed scala aan roestvrijstalen ensembles. Typische kenmerken van de serie zijn de markante rechthoekige hendel en de hoge, slanke uitloop.

Tara Ultra is verkrijgbaar in een groot aantal versies, van klassieke eenhendelmengkraan tot professionele mengkraan en de nieuwe tweegatsversie. Voor de Dornbracht klassieker kan gekozen worden uit in totaal elf afwerkingen. Deze omvatten nu Messing (23kt goud), Champagne (22kt goud) en Chroom geborsteld.

Meer informatie vindt u op www.dornbracht.com.

Reacties