Foto: 2017/AEG-Librijes-Atelier-stoomoven.jpg

Leer koken met stoom in de Librije

Koken met stoom is hot. Stoom zorgt ervoor dat producten hun textuur behouden.

Met stoom behouden gerechten hun smaak. Vlees blijft sappig, gebak en brood worden lekker luchtig van binnen. Bovendien is koken met stoom gezond. Én koken met stoom is heel eenvoudig, als je de basisbeginselen onder de knie hebt. En waar kun je die basisbeginselen beter leren dan in een driesterrenrestaurant? Leer koken met stoom in de Librije in Zwolle.

Librije’s Atelier

Chef-kok van De Librije Jonnie Boer is de ambassadeur van AEG keukenapparatuur. De kookschool van de Librije staat bekend onder de naam Librije’s Atelier en is geheel voorzien van de kookapparatuur van AEG. Librije’s Atelier bevindt zich in De Librije, dat gevestigd is in de voormalige gevangenis van Zwolle. Het kookatelier is te vinden in de keuken waar vroeger de gerechten voor de gevangenen werden gemaakt. Librije’s Atelier biedt onder andere meerdaagse cursussen, eendaagse sessies en productdemonstraties. Bij een bezoek aan het kookatelier krijgen gasten een kijkje in de keuken, maken ze kennis met de filosofie, de werkwijze en de streekproducten waar De Librije mee werkt.

Kookworkshops met AEG apparatuur

Met deze workshop maak je echt kennis met koken op hoog niveau. Deze workshops is bijzonder geschikt voor de hobbykok die graag een stapje verder gaat. De chefs van De Librije helpen je bij het bereiden van een voor- en hoofdgerecht, dat je daarna met de andere deelnemers gezellig op kunt eten.

De kooksessies in Librije’s Atelier zijn in 2017 van 11.30-15.30 uur op de volgende data nog beschikbaar:

6 september 2017
20 september 2017
4 oktober 2017
11 oktober 2017
1 november 2017
22 november 2017


Meer informatie: AEG Cooking Club

Reacties