Stoomoven met magnetron

Een wereldwijde noviteit van Miele: de inbouwstoomoven met magnetron. Stomen, koken en verwarmen met één apparaat.

Miele-stoomoven met magnetron

Bij het inrichten van een keuken met inbouwapparaten, wordt de oven over het algemeen als eerste gekozen. Daarnaast is er in een keuken in de meeste gevallen nog maar plaats voor één andere apparaat.

Vaak wordt dan gekozen voor een magnetron. Dit apparaat kan snel ontdooien en verwarmen en biedt daarnaast nog vele andere gebruiksmogelijkheden. Zo kun je snel een kopje chocolademelk maken, soep verwarmen, een zak popcorn poffen en moeiteloos de lekkerste jams bereiden. Een snelle keukenhulp dus.

Ook stoomovens zijn al jaren uiterst populair. Het grote voordeel van een stoomoven is de comfortabele en behoedzame bereiding van levensmiddelen, zoals vis of groente. De natuurlijke smaak en kleur blijven volledig behouden. Een stoomoven levert een belangrijke bijdrage als het gaat om gemakkelijk gezond koken.

Miele is erin geslaagd de voordelen van beide apparaten te verenigen - in een stoomoven mét magnetron. Met dit innovatieve, unieke inbouwapparaat biedt Miele de perfecte oplossing voor een 45 cm hoge nis, waardoor het apparaat de ideale aanvulling is op een inbouwoven. Heb je een 60 cm hoge nis, dan kun je onder de DGM 6800 ook nog de 14 cm hoge gourmet-warmhoudlade plaatsen. Een perfecte oplossing.

Meer smaak, meer voedingsstoffen: waarom stomen zo gezond is

Gestoomde gerechten zijn een feest voor je zintuigen. Vooral de intensieve natuurlijke smaak van de levensmiddelen zullen je steeds weer enthousiast maken. Het principe van stomen is eenvoudig en zeer effectief: de hete stoom verhit het gerecht rechtstreeks en omsluit het van alle kanten. De directe warmteoverdracht zorgt voor een snelle bereiding zonder aankooktijd. Het te bereiden voedingsmiddel ligt niet in het water, waardoor de smaak en de voedingsstoffen volledig bewaard blijven. Door de behoedzame bereidingswijze is stomen ideaal voor kwetsbare producten, zoals fijne groenten, vis, maar ook voor vlees en aardappelen.

De belangrijkste voordelen van de inbouwstoomovens met magnetron

- MultiSteam

Perfectie, alles geheel naar eigen smaak – de Miele-stoomoven is een echte alleskunner. De ideale aanvulling op je oven en kookplaat. Omdat de bereidingstijden bij stomen en traditioneel koken op de kookplaat gelijk zijn, hoef je je kookgewoonten nauwelijks aan te passen. Je kunt voorgerechten, soep, vis, vlees, groenten, bijgerechten en desserts afzonderlijk bereiden – of een compleet menu in één keer. Ook aan speciale wensen voor het eindresultaat – beetgaar of zacht – kun je met de Miele-stoomoven voldoen.

Voor perfecte bereidingsresultaten zorgt de unieke, externe stoomunit met de beproefde MultiSteam-technologie. De stoom wordt snel geproduceerd en bereikt via acht inlaatopeningen de ovenruimte. De opwarmtijd is kort en de stoom wordt optimaal verdeeld, waardoor de bereidingsresultaten zeer gelijkmatig zijn.

- Grote bereidingsruimte

De hele diepte van de ovenruimte is bruikbaar: je kunt ook grote hoeveelheden in één keer bereiden. Zo bespaar je tijd en energie.

- Automatisch een compleet menu koken

Een compleet menu: via de functie ‘koken menu’ worden de temperatuur, de bereidingstijd en de volgorde van de bereidingsstappen automatisch bepaald.

- Automatische programma's voor de stoomoven

Moeiteloos 150 gerechten bereiden: vis, vlees, groente en nog veel meer. Succes gegarandeerd.

- Eenvoudige reiniging

Geen kalkafzetting: snel en eenvoudig te reinigen dankzij de externe stoomunit.

- Inmaken en meer

De stoomoven met magnetron biedt vele praktische extra's. Zo is de oven een waardevolle keukenhulp als het gaat om het houdbaar maken van levensmiddelen. Je kunt in het apparaat levensmiddelen blancheren, voorbereiden voor opslag in de vriezer en levensmiddelen inmaken. Daarnaast is het apparaat ideaal om diepvriesproducten te ontdooien. En reeds bereide gerechten kun je snel en behoedzaam verwarmen.