Foto: keuken_Barendrecht

Op keukenjacht naar de mooiste keuken

Een nieuwe keuken uitzoeken is een spannende en belangrijke beslissing. Het is immers een plek waar je dagelijks veel tijd zal doorbrengen.

Theo Vliegop 29 Juli 2023

Een bezoek aan de showroom van een zaak kan soms overweldigend zijn, gezien het grote aanbod en de vele opties die je hebt. Maar met de juiste voorbereiding en aanpak kun je een effectief bezoek brengen aan de showrooms van deze zaken, waarbij je de verschillende stijlen op een slimme manier vergelijkt.

  De voorbereiding voordat je naar de showroom gaat

Voordat je enthousiast naar de showroom vertrekt, is het essentieel om wat voorbereiding te doen. Begin met het opstellen van een lijst met je wensen en behoeften voor je nieuwe project. Bedenk hoe je de ruimte gaat gebruiken, welke apparatuur je nodig hebt en welke stijl bij je past. Met een duidelijk idee in gedachten, kun je gerichter zoeken en de juiste vragen stellen in de showroom.

Daarnaast is het slim om de websites van I-kook.nl te bezoeken voordat je naar de fysieke showroom gaat. Hier kun je alvast een kijkje nemen naar het assortiment en mogelijke keukenopstellingen. Zo krijg je een voorproefje van wat je kunt verwachten en kun je eventueel al een selectie maken van jouw voorkeuren die je aanspreken.

Bij I-Kook hebben ze ook een 3D ontwerp tool. Dit is een tool waar je zelf een 3D ontwerp kan maken van je nieuwe project. Door dit te gebruiken visualiseer je hoe je toekomstige kookruimte eruit moet gaan zien en kan je het ontwerp uitgeprint of via je smartphone meenemen naar de winkel.

  Waar moet je op letten tijdens je bezoek aan de winkel

Eenmaal in de showroom is het belangrijk om doelgericht te werk te gaan. Laat je niet te snel verleiden door de vele opties, maar houd je eigen wensenlijstje in gedachten. Begin bijvoorbeeld met het bekijken van keukens die aansluiten op jouw persoonlijke voorkeur en stijl.

Let tijdens het rondlopen in de showroom op de kwaliteit van het assortiment. Open en sluit kastdeurtjes, laden en inspecteer het materiaal. Kijk naar de afwerking en voel of alles stevig aanvoelt. Bij keuken Barendrecht kun je erop vertrouwen dat je kwaliteit zult zien, maar het is toch goed om zelf te ervaren of alles aan je verwachtingen voldoet.

Tijdens je showroombezoek kun je ook inspiratie opdoen voor kleuren en indelingen. Probeer je voor te stellen hoe de verschillende ontwerpen in jouw huis zouden passen. Luister ook goed naar het advies van de adviseurs in de showroom. Zij hebben vaak waardevolle ervaring en kunnen je helpen om jouw ideale keuken te vinden.  

Reacties