Foto: Schermafbeelding_2022-08-22_om_11_40_47

Ontwerp de keuken van je dromen met deze tips

Als je keuken gedateerd begint aan te voelen of als ze oorspronkelijk gekocht is met een verouderde en historische uitstraling, is een aanpassing essentieel

Als je van jouw keuken een droomruimte wilt maken met chique kleuren en een slimme indeling, is het de moeite waard een retro-esthetiek te overwegen. We geven je een aantal retro keukentips om inspiratie op te doen over hoe je jouw keuken kunt omtoveren tot een klassieke en toch moderne ruimte.

Tip 1: is verbouwen echt nodig?

Een retro interieur is eigenlijk heel tijdloos en past bij iedere inrichting. Je kan jouw keuken omtoveren tot een echt retro keuken door te verbouwen, maar ook door accessoires toe te voegen. Een grote verbouwing is dus niet altijd nodig om deze ruimte tot een droomkeuken om te bouwen. Pas de handvatten aan naar een andere stijl, verf de keukenkastje en voeg retro accessoires toe op je keukenblad.

Het kopen van een retro koffiezetapparaat geeft een uniek accent aan je huis. Koffiezetapparaten en thee Create zijn namelijk een aanvulling op jouw design keuken. De prachtige pastelkleuren passen vrijwel bij iedere inrichtingsstijl. Door de genuanceerde kleuren vallen ze juist op in de ruimte. Een retro koffiezetapparaat of vintage theekoker zijn echte eyecatchers in jouw keukenontwerp die je bovendien niet wilt missen. En daarvoor hoef je niet gelijk de keuken rigoureus te verbouwen (wat je bovendien geld bespaart).

Tip 2: Voeg accessoires toe

Ga je toch je keuken helemaal vernieuwen, kies dan voor een tijdloze stijl. Hierbij voeg je accessoires toe, die je keuken helemaal afmaken. Een moderne strakke keuken met vintage accessoires als een espressomachine of theekoker maken het geheel af. Deze accessoires voegen bovendien een persoonlijke tint toe aan je droomontwerp.

Wil je de keuken later weer aanpassen, dan kies je voor ander retro kleuren en accessoires, want deze passen namelijk overal bij. Retro is namelijk heel goed te combineren met andere woonstijlen als landelijk, klassiek en modern. Doe bij Create Store inspiratie op voor jouw retro apparaten in de keuken. Van waterkokers tot espressomachines en melkopschuimers tot accessoires. Allemaal in vintage stijl.

Tip 3: Subtiel of volledig retro ontwerp

Of jij je nu aangetrokken voelt tot looks uit de jaren ‘40, ‘50 of een ander intrigerend decennium, retro designs zijn uitermate leuk. Een perfecte combinatie van vintage accenten met moderne of retro apparatuur is bijvoorbeeld een geweldige manier om een ontwerpstatement te maken. Je kunt je keuken omtoveren tot een volledig retro-ontworpen opstelling of het bij subtiele accenten houden om met de trend te experimenteren.

Van dambord vloeren en eigenzinnige muren met patronen tot een kleurrijk palet en fel beschilderde meubels. De ontwerp- en renovatiemogelijkheden zijn eindeloos. En bovendien leuk om te mixen en matchen voor je ideale esthetiek. Ook lampen doen het altijd goed in de keuken. Kies voor robuuste zwarte kokers die de eetkamertafel belichten. Trek de retro stijl door in je hele wooninrichting, je zult merken dat je een geheel nieuw en verfrissend huis krijgt.

Tip 4: Mooi, functioneel en praktisch

Deze drie woorden houd je in je achterhoofd wanneer je jouw keuken omtovert tot een droomkeuken. De kans is groot dat je heel wat tijd in je keuken doorbrengt, en dat je er veel herinneringen maakt. Zoals maaltijden bereiden met je partner, je beste vrienden ontvangen, met je kinderen een kopje thee drinken aan de keukentafel.

Om deze redenen is het belangrijk dat je een ruimte inricht die je plezier brengt. Niet alleen door je mooie stijlkeuzes, maar ook omdat de inrichting functioneel en praktisch is. Zelfs de kleinste keukenupgrade - denk aan nieuwe wanddecoratie, verlichtingsarmaturen of handvatten - kan een grote verandering betekenen.

Reacties