Stylingtips voor de zwarte keuken

Zwarte keukens zijn razend populair. Hoe zorg je dat een zwarte keuken stoer en stijlvol is en hoe richt je een zwarte keuken in? Je leest het hier.

Stylingtips

Gebruik een betonlook werkblad in combinatie met wit waardoor het geheel niet te donker wordt. De kleuren en materialen zorgen voor een fijne, rustige basis. Zet de eettafel in de keuken voor een knus effect. 

Inrichting

Start bij het uitzoeken bij mooie apparatuur. Als het koffieapparaat of de keukenmachine pontificaal op het aanrecht staan is het fijn als ze ook mooi zijn om te zien. Kies voor onopvallend zwart of juist voor een kleuraccent. Zo wordt praktisch ineens heel stijlvol in de zwarte keuken. 

Materiaalgebruik

De donkere materialen krijgen extra warmte door de lampen, de houten vloer en houten accessoires in de keuken. Mis je warmte en gezelligheid in je zwarte keuken? Met houten elementen en materialen als koper en messing voeg je er de warmte aan toe.

Afstylen met de juiste accesoires 

Verse kruiden, groenten en fris groene kamerplanten zorgen voor een natuurlijke sfeer in de keuken. Zet de kruiden in potten op het aanrecht en knip ze tijdens het koken. Tijdens de wekelijkse boodschappen vul je ze weer aan zodat je altijd verse kruiden bij de hand hebt. Als verse kruiden bij jou niet werken dan zijn vetplantjes voor de styling wat sterker.

Meer inspiratie?

Zoek jij meer inspiratie en wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste keukentrends? Vraag dan hier GRATIS onze belevingsgids aan en geniet van 70 pagina’s vol pure inspiratie en waardevolle tips van onze keukenspecialisten.