Foto: 285814

Nederlandse SieMatic keukens veroveren de wereld

SieMatic SE 2002 RF collectie keukens net zo veelzijdig als Nederlandse keukenkopers.

SieMatic SE 2002 RF collectie keukens net zo veelzijdig als Nederlandse keukenkopers.

Op basis van de SieMatic SE 2002 RF collectie zijn in Nederland keukens ontworpen die zeer nauw aansluiten bij interieurtrends die in ons land bij veel consumenten geliefd zijn.

Het ene ontwerp speelt in op design met een vleugje nostalgie en chique, met eigentijdse varianten op klassieke en antieke stijlelementen. Bij het tweede keukenontwerp gaat het om puur natuurlijke details, zoals lambriseringen van ongeschaafd hout en hoge houten stoelen met vlechtwerk van riet. Hoewel ze gebruik maken van dezelfde keukenmeubelen, uit de SieMatic 2002 RF serie, hebben beide keukens een geheel eigen stijl en karakter.

Oorspronkelijk zijn deze SieMatic keukens dus alleen voor de Nederlandse markt ontwikkeld, maar mede dankzij internet zijn ze nu ook 'ontdekt' in andere landen. Dat beperkt zich niet tot Europa. 'Onze' keukens scoren ook veel belangstelling en bewondering in Azië, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Ondanks de grote cultuurverschillen, blijkt hieruit duidelijk dat goed design overal wordt herkend en gewaardeerd.

SieMatic presenteert deze Nederlandse keukens inmiddels internationaal op haar merkwebsite. Daar is nu een derde stijlvariant aan toegevoegd. Een keuken die associaties oproept met zonnig Zuid-Europa. Licht, vol positieve energie en expressie. Een mediterrane keuken voor de Nederlandse markt, met een vormgeving die is afgestemd op typisch Nederlandse keukenruimtes.

De SieMatic SE 2002 RF collectie is net zo veelzijdig als de smaak en de wensen van de Nederlandse keukenkopers.

De chique SieMatic SE 2002 RF: klassiek maar zonder franje
In de laatste jaren is in Nederland een inrichtingsstijl ontwikkeld die zich kenmerkt door toepassing van klassieke elementen in een eigentijdse uitvoering. Basisvormen zijn gebleven maar ontdaan van hun franje. Hierdoor ontstaat een rustig interieurbeeld met behoud van de warmte, intimiteit en luxueuze uitstraling die altijd zo kenmerkend waren voor de klassieke woninginrichting. Het is een stijl die in Nederland veel liefhebbers kent. Voor hen is deze SieMatic keuken ontwikkeld, op basis van de SieMatic SE 2002 RF. Een keuken als een woonkamer, compleet met verlichte open kasten en stijlvolle wandlampjes. De donkere verticale banen op de wanden en schouw, de zwarte tafel en het antracietgrijze werkblad zorgen voor een intieme sfeer. In contrast daarmee de fris wit gelakte keukenmeubelen met cassetteprofiel en nostalgische komgrepen. De zilverkleurige accenten maken het geheel mooi chique.

De elegante SieMatic SE 2002 RF: modern met een tikkeltje klassiek
Klassiek is gedateerd. Iets uit het verleden. De tegenwoordige generatie geeft de voorkeur aan een modern interieur, maar dat hoeft niet meteen volkomen strak en minimalistisch te zijn. De SieMatic SE 2002 RF combineert eigentijdse vormen met klassieke details, zoals het cassetteprofiel en de verchroomde komgreepjes. Deze stijlelementen geven deze keuken elegantie en sfeer, terwijl het verder op en top een praktische, moderne leefkeuken is. De met een robuust stenen werkblad afgedekte onderkasten zijn onderbroken door een extra breed 'Amerikaans' fornuis met een dubbele oven. De vaak zo dominant aanwezige bovenkasten werden weggelaten. In plaats daarvan zijn open schappen gecreëerd met ingebouwde verlichting die goed zicht geeft op het werkblad en fornuis. De wasemkap is geïntegreerd in een koof over de gehele keukenbreedte, waarin ook spots zijn opgenomen. De schappen met verlichting zien we ook aan de zijwand, die een open kast is. Rechts, in een speciaal daarvoor aangebrachte nis, is de kastenwand met oven en magnetron geplaatst. Meer praktische bergruimte vinden we in het vierkante werkeiland met spoelbak. De grote lamp daar boven versterkt het huiselijke karakter van deze keuken.

De stoere SieMatic SE 2002 RF: koken in een natuurlijke omgeving
Ieder mens creëert in huis de sfeer waarin hij of zij zich prettig voelt. SieMatic levert de bouwstenen voor dat ideale huis. Dat de SieMatic SE 2002 RF een veelzijdige keuken is, blijkt ook hier. De licht nostalgische keuken met cassettedeuren komt prachtig tot zijn recht in deze setting van puur natuurlijke materialen. Het is een stijl die in Nederland bij velen geliefd is. Behalve de stijlvolle keukenmeubelen vallen de hoge lambriseringen van ongeschuurd hout hier op. De frisse, natuurlijke sfeer wordt ook versterkt door het gevlochten riet van de stoelen en de strand- en bosvondsten die als decoraties dienen. Te midden van de natuurlijke tinten van deze pure materialen vormt de lichte, satijnmat gelakte SieMatic SE 2002 RF met zijn bijna zwarte granieten werkblad een oogstrelende eenheid. Uiteraard is de keuken voorzien van alle praktische comfort, met de nieuwste, energiezuinige techniek.

De mediterrane SieMatic SE 2002 RF: keuken met een vakantiegevoel
Klassiek heeft er nog nooit zo eigentijds uitgezien. Met een Zuid-Europese lichtheid en levenslust die in ons regenachtige Nederland altijd een aangename plek in huis creëert. Het landelijke karakter ontstaat door het keukenfront met cassetteprofiel, de nostalgische, verchroomde komgreepjes, het grote, los geplaatste fornuis, de bijna ouderwetse schouw, het robuuste werkblad van bijna zwarte steen en de nonchalante terrasmeubelen. Ook het effect van de handige open legplanken, in plaats van volumineuze bovenkasten, versterkt het on-Nederlandse gevoel dat deze keuken uitstraalt. De wandlampjes maken het beeld compleet. De SieMatic SE 2002 RF ontpopt zich ook hier als een keuken met vele gezichten. En dankzij het uitgebreide leveringsprogramma kunnen werkelijk alle keukenwensen worden vervuld.

De praktische SieMatic SE 2002 RF: mooi in alle opzichten
De SieMatic SE 2002 RF is een keuken die zich in allerlei woonsferen thuis voelt, van klassiek tot modern. Maar het is ook een veelzijdige keuken van binnen, achter de deuren en in de laden en uittrekelementen. Stijlvolle interieursystemen van hout, aluminium en wit porselein waarmee alles een eigen, gemakkelijk toegankelijk plekje krijgt. Doordachte systemen om hygiënisch en praktisch al het afval gescheiden te verzamelen. Met het bekroonde SieMatic MultiMatic systeem is er voor alles om op te bergen een ruimte winnende oplossing. En met het onWall-systeem van SieMatic krijgt elke 'dode' nis een levendige, handige en decoratieve functie.

Kijk op www.siematic.nl voor meer informatie.

Publicatiedatum: 24 juli 2012

Reacties