Foto: 2015/Culimaat-bloxx-keukendesign.jpg

BloxX van Culimaat is benoemd tot beste keukendesign

Culimaat wint met BloxX designkeuken Dutch Kitchen & Bathroom Design Award voor de derde maal.

Een keuken is het kloppend hart van het huis. En de eyecatcher van elk interieur, als de keuken van de hand is van de vakmensen van Culimaat in Berlicum. Culimaat staat voor maatwerk in het extreme: high-end kitchens met ongekende mogelijkheden. Met het design BloxX wint Culimaat dit jaar de Dutch Kitchen & Bathroom Design Award. Het team van Culimaat ontving de award tijdens de KIM/STS Vakdag op maandag 30 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

Voor BloxX sloeg Culimaat de handen ineen met architect Ir. Bob Manders. Eigenaar en designer Twan Swanenberg werkte met zijn broer Davy Swanenberg het sterke basisontwerp uit tot in detail. Het team van Culimaat nam ook de volledige projectcoördinatie, productie, montage en afwerking voor zijn rekening. Het resultaat? Een opmerkelijk design dat heel natuurlijk opgaat in de stijlvolle living van de opdrachtgever.

Teamprestatie

'We zijn heel erg blij dat we voor de derde keer de Dutch Kitchen & Bathroom Design Award in ontvangst mogen nemen,' aldus Twan Swanenberg. 'Samen met Bob Manders heeft ieder teamlid zijn of haar steentje bijgedragen: BloxX en deze award zijn een prestatie van ons hele team.'

Grenzen verleggen

Culimaat ziet de award als een enorme waardering voor het streven om steeds opnieuw vernieuwende concepten te realiseren. Swanenberg: 'Bij BloxX was het bijvoorbeeld een uitdaging om het zware en kwetsbare marmer zwevend te houden. Ergens een poot plaatsen doet immers afbreuk aan het design. Ons team bedacht daarom een stalen constructie die onzichtbaar het hele ontwerp draagt. Een prachtig voorbeeld van het opzoeken van grenzen en het vinden van een manier waarop het lukt. Geweldig!'

BloxX als winning design

De natuurlijke materialen, alle vormen en het lijnenspel van BloxX vormen één geheel. Neem bijvoorbeeld het marmer dat onder het keukenblok in een vloeiende lijn overgaat in het blad. Of de terugvallende plint waardoor de keuken lijkt te zweven. En dan is er nog de slim geïntegreerde kastenwand, met apparatuur en een bar die aan het zicht worden onttrokken door houten draaischuifdeuren en een lederen schuifpaneel.

Publicdatiedatum: 7 december 2015

Reacties