Natural Kitchen: Fronten van houtfineer

Hout is een traditioneel materiaal voor keukens en wordt algemeen gewaardeerd vanwege de warme en authentieke uitstraling.

27 December 2021

Bovendien draagt hout bij aan een gezond woonklimaat. De charme van fronten van houtfineer is dat een keuken ook echt 'leeft'. Dit komt doordat er natuurlijke kleur- en structuurverschillen zichtbaar zijn. Na verloop van tijd krijgt een front onder invloed van licht en zon een ander en uniek uiterlijk. Hieruit blijkt ook meteen dat het echt hout is.

Fineer van next125 wordt gemaakt van nauwkeurig geselecteerd hout dat is voorzien van een speciale lak die bescherming biedt tegen warmte en vocht. Uiteraard moeten de fronten wel met enige voorzichtigheid worden onderhouden, zodat ze hun natuurlijke schoonheid en unieke uitstraling behouden.

next125 biedt fineer in verschillende houttinten en met verschillende patronen, waardoor de keuken warm en gezellig aanvoelt.

Amerikaans walnoothout heeft een lichtrode en warme gloed. Het is een stijlvolle houtsoort die vanwege de harmonieuze uitstraling veel wordt gebruikt bij het inrichten van woningen. Dankzij de combinatie van NX 620 walnoothouten fronten met homogene, mokkabruine oppervlakken wordt de structuur van het hout mooi uitgelicht en komt de keuken tot leven.

Het NX 650 lariks gerookte, geborstelde front is modern, opvallend en elegant. Het rookproces zorgt ervoor dat het hout die kenmerkende fineerlook met strepen krijgt, met een donkerbruine basis en licht spinthout. Daardoor past dit front perfect in moderne keukens en is het tegelijkertijd een duidelijk stijlstatement. Zet hier vervolgens een monochrome, donkere kleur zoals onyxzwart tegenover, als een rustige tegenpool voor het hout.

De NX 650 fronten van oud eiken zijn perfect voor iedereen die op zoek is naar iets bijzonders dat ook duurzaam is. De grondstoffen voor dit unieke fineer zijn onder andere afkomstig van oude dakspanten, die van de 16e tot de 19e eeuw in herenhuizen werden gebruikt en daarna tot een markant fineer zijn verwerkt. Het gebruikte hout heeft de tand des tijds doorstaan en dat is duidelijk zichtbaar, want door alle kerven, scheuren en noesten is elk front uniek.

Meer informatie: www.next125.com

 

Reacties